Prvé stíhačky F-16 by mohli doraziť na Ukrajinu v júni, ohlásil v Mníchove litovský minister obrany

Oficiálne začala pôsobiť aj koalícia dronov a zapojilo sa do nej osem krajín.

18.2.2024 (SITA.sk) – Prvé stíhačky F-16 sa na ukrajinskej oblohe objavia približne v júni tohto roka. Ako referuje web foreignpolicy.com, na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii to povedal litovský minister obrany Arvydas Anušauskas.

„Myslím si, že v júni ich uvidíme na Ukrajine,“ povedal Anušauskas. Rovnaký časový rámec poskytol ďalší európsky predstaviteľ prítomný v Mníchove, ktorého meno nebolo zverejnené.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinská vláda očakáva, že do konca fiškálneho roka v Spojených štátoch, čiže do septembra, bude na bojových lietadlách vycvičených 12 pilotov.

Ukrajinský minister obrany Rustem Umerov tento týždeň uviedol, že dodávky stíhačiek F-16 Ukrajine „sa budú realizovať podľa plánu stanoveného v dohodách s partnermi“.

Umerov dodal, že oficiálne začala pôsobiť aj koalícia dronov a zapojilo sa do nej osem krajín, a to Švédsko, Spojené kráľovstvo, Dánsko, Nemecko, Litva, Estónsko, Holandsko a Lotyšsko.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačky F-16
Zdroj: SITA.sk – Prvé stíhačky F-16 by mohli doraziť na Ukrajinu v júni, ohlásil v Mníchove litovský minister obrany © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.