Správy

13-ročný Dávid si rozbalil darčeky a vzápätí mu dotĺklo srdce. Smúti aj primátor Partizánskeho. Svojej mamine napísal dojímavý list

Smutná správa prišla len deň po štedrom večeri. Dávid z Partizánskeho, ktorého osud mnohí sledovali, si ešte stihol rozbaliť svoje darčeky, no o pár hodín mu dotĺklo srdiečko. Dávid bol talentovaný športovec, kapitán florbalového tímu a v roku 2010 sa narodil ako zdravý chlapec.

V auguste 2022 jeho rodinu zasiahla veľmi smutná správa, keď Dávidkovi diagnostikovali rakovinu. Lekári mu nastavili liečbu a po terapii v Prahe svitala pre Dávida nádej na uzdravenie. No žiaľ, osud to zariadil inak.

Dávid sa tešil zo života a veľmi sa tešil na Vianoce, ktoré strávi v kruhu rodiny. Lekári mu nedávali veľkú nádej, no život to zariadil tak, že sa Dávid ešte z darčekov stihol potešiť.  „Lekári nám povedali, že sa nedožije Vianoc. Včera sa s nami s úsmevom najedol, rozbalil darčeky, dal si obľúbenú zmrzlinu. Užil si Štedrý večer tak, ako si ho naplánoval. Bohužiaľ, zázrak sa nestal a dnes 13.45 mu prestalo biť srdiečko. Odišiel v pokoji, s úsmevom na perách, za prítomnosti najbližších, Veľa nás naučil, ako milovať, ako odpúšťať, ako bojovať a nevzdávať sa. Keď som plakala pri posteli, tak mi povedal: „Mami neplač, tvoje slzy ma nevyliečia, akurát čo ta bude bolieť hlava!“ Dávid sa nikdy nesťažoval nikomu, že mu je zle, že má zlý deň. Vždy s úsmevom povedal – Ja sa mám super,“ napísala mama Petra.

Svojej mamine daroval na Vianoce básničku

Page: 1 2

Marko Martinovič

Recent Posts

Holanďania sú v semifinále Eura po 20 rokoch, Turkom vo štvrťfinále nestačil ani ich výrazný náskok

V úvodnej štyridsaťpäťminútovke Holanďania nevedeli nájsť recept na pozornú a obetavú tureckú defenzívu.

50 minút ago

Gareth Southgate doviedol Angličanov do ďalšieho semifinále, na postup cez Švajčiarov potrebovali však rozstrel

Na postup cez Švajčiarov vo štvrťfinále museli ísť až do penaltového rozstrelu.

2 hodiny ago

Ruské útoky za uplynulý deň pripravili o život osem civilistov, obete hlásili v štyroch oblastiach

V Chersonskej oblasti ruské sily zaútočili na 17 obcí vrátane regionálneho centra Cherson.

3 hodiny ago

Muž bez oblečenia a s vlčiakom vyšiel z tmavého lesíka a rozrušil obyvateľov Košíc. Povedal, že je v nebezpečenstve: „Ako z hororu!“ opisujú Košičania

V neskorých nočných hodinách na parkovisku nad Exnárovou ulicou v Košiciach došlo k nezvyčajnému a…

3 hodiny ago

Tenisová dvojhra žien pokračuje na Wibledone bez svetovej jednotky Swiatekovej, nestačila na Putincevovú

Dvadsaťdeväťročná moskovská rodáčka síce prehrala prvý set 3:6.

5 hodín ago