13-ročný Dávid si rozbalil darčeky a vzápätí mu dotĺklo srdce. Smúti aj primátor Partizánskeho. Svojej mamine napísal dojímavý list

Smutná správa prišla len deň po štedrom večeri. Dávid z Partizánskeho, ktorého osud mnohí sledovali, si ešte stihol rozbaliť svoje darčeky, no o pár hodín mu dotĺklo srdiečko. Dávid bol talentovaný športovec, kapitán florbalového tímu a v roku 2010 sa narodil ako zdravý chlapec.

V auguste 2022 jeho rodinu zasiahla veľmi smutná správa, keď Dávidkovi diagnostikovali rakovinu. Lekári mu nastavili liečbu a po terapii v Prahe svitala pre Dávida nádej na uzdravenie. No žiaľ, osud to zariadil inak.

Dávid sa tešil zo života a veľmi sa tešil na Vianoce, ktoré strávi v kruhu rodiny. Lekári mu nedávali veľkú nádej, no život to zariadil tak, že sa Dávid ešte z darčekov stihol potešiť.  „Lekári nám povedali, že sa nedožije Vianoc. Včera sa s nami s úsmevom najedol, rozbalil darčeky, dal si obľúbenú zmrzlinu. Užil si Štedrý večer tak, ako si ho naplánoval. Bohužiaľ, zázrak sa nestal a dnes 13.45 mu prestalo biť srdiečko. Odišiel v pokoji, s úsmevom na perách, za prítomnosti najbližších, Veľa nás naučil, ako milovať, ako odpúšťať, ako bojovať a nevzdávať sa. Keď som plakala pri posteli, tak mi povedal: „Mami neplač, tvoje slzy ma nevyliečia, akurát čo ta bude bolieť hlava!“ Dávid sa nikdy nesťažoval nikomu, že mu je zle, že má zlý deň. Vždy s úsmevom povedal – Ja sa mám super,“ napísala mama Petra.

Svojej mamine daroval na Vianoce básničku