Pavel Pospíšil sa narodil v Piešťanoch, kde už v mladom veku začal navštevovať hotelovú školu. Hoci jeho prvotným snom bolo maľovanie, život ho zaviedol do kulinárskeho sveta. „V krátkom časovom rozmedzí ma opustil ďalší mne veľmi blízky človek, vzácny priateľ aj kulinársky umelec,“ spomína naňho Kamila Magálová pre Aktuality.sk.
Po ukončení školy sa rozhodol zbierať skúsenosti v zahraničí. Prvé kroky viedli do Západného Berlína, kde sa zdokonaľoval ako kuchár a čašník. Jeho talent a odhodlanie ho neskôr priviedli do Nemecka, do mesta Baden-Baden. Práve tam dosiahol obrovský úspech – stal sa prvým Čechom, ktorý získal michelinskú hviezdu.
Napriek úspechu v zahraničí Pavel Pospíšil nezabúdal na domovinu. Slovenskí diváci ho poznajú najmä z relácie Tajomstvo mojej kuchyne, kde spolupracoval s herečkou Kamilou Magálovou. Ich priateľský prístup a kulinárske zručnosti priniesli relácii veľkú popularitu.
Pospíšil si získal obľubu nielen ako šéfkuchár, ale aj ako človek s veľkým srdcom. Kamila Magálová mu vo svojej spomienke adresovala slová plné úcty: „Keď tam hore navaríš niečo mimoriadne, ako obyčajne, rada prijmem tvoje pozvanie.“
Pavel Pospíšil svojím životom inšpiroval mnohých mladých kuchárov a stal sa ikonou kulinárskeho umenia. Jeho odkaz zostane žiť nielen v spomienkach divákov, ale aj v jeho kulinárskych dielach.
Page: 1 2
Vzťahy medzi bývalými kolegami z hnutia Slovensko sú opäť na pretrase. Ľubomír Galko, ktorý je…
V spolupráci s drogériou Teta aj tento rok spoločnosť Henkel Slovensko pomohla deťom v troch…
„Proti rozsudku Mestského súdu Bratislava III je prípustné odvolanie," dodal Jakubčák
Podľa hnutia Slovensko je nemysliteľné, aby minister obrany nakupoval staré a drahé vrtuľníky v čase,…
Británia doteraz prijala sankcie proti viac ako 100 plavidlám používaným na prepravu ruských energetických surovín.
Krajcer tiež priznal, že Andrej Danko ho požiadal o pomoc s nastavením podpornej schémy pre…