Pavel Pospíšil sa narodil v Piešťanoch, kde už v mladom veku začal navštevovať hotelovú školu. Hoci jeho prvotným snom bolo maľovanie, život ho zaviedol do kulinárskeho sveta. „V krátkom časovom rozmedzí ma opustil ďalší mne veľmi blízky človek, vzácny priateľ aj kulinársky umelec,“ spomína naňho Kamila Magálová pre Aktuality.sk.
Po ukončení školy sa rozhodol zbierať skúsenosti v zahraničí. Prvé kroky viedli do Západného Berlína, kde sa zdokonaľoval ako kuchár a čašník. Jeho talent a odhodlanie ho neskôr priviedli do Nemecka, do mesta Baden-Baden. Práve tam dosiahol obrovský úspech – stal sa prvým Čechom, ktorý získal michelinskú hviezdu.
Napriek úspechu v zahraničí Pavel Pospíšil nezabúdal na domovinu. Slovenskí diváci ho poznajú najmä z relácie Tajomstvo mojej kuchyne, kde spolupracoval s herečkou Kamilou Magálovou. Ich priateľský prístup a kulinárske zručnosti priniesli relácii veľkú popularitu.
Pospíšil si získal obľubu nielen ako šéfkuchár, ale aj ako človek s veľkým srdcom. Kamila Magálová mu vo svojej spomienke adresovala slová plné úcty: „Keď tam hore navaríš niečo mimoriadne, ako obyčajne, rada prijmem tvoje pozvanie.“
Pavel Pospíšil svojím životom inšpiroval mnohých mladých kuchárov a stal sa ikonou kulinárskeho umenia. Jeho odkaz zostane žiť nielen v spomienkach divákov, ale aj v jeho kulinárskych dielach.
Page: 1 2
Svet fitness prišiel o výraznú osobnosť. Odišiel človek, ktorý inšpiroval mnohých a ukazoval silu pevnej…
Felix Slováček, známy hudobník a otec, prechádza nesmierne náročným obdobím. Jeho dcéra, 28-ročná Anna Julie…
Ticho, ktoré sa nieslo historickým priestorom, rozprávalo viac ako slová. V sobotu sa ľudia z…
Život môže niekedy udrieť s takou silou, že ani silné srdce to nezvládne. Keď stratíme…
Minulosť sa niekedy pripomenie bolestivo. Ľudia sa zastavia, spomínajú, mlčia. V mestách i dedinách znejú…
Na Slovensku si lekárov vážime najmä vtedy, keď odídu. Tí najlepší zanechajú po sebe nielen…