in ,

Zadlžená Barcelona ukázala veľké srdce a dušu, na svojich dresoch podporí utečencov

14.6.2022 (Webnoviny.sk) – Počas nasledujúcich štyroch sezón budú futbalisti španielskeho veľkoklubu FC Barcelona na dresoch podporovať Agentúru Organizácie spojených národov pre utečencov.

Logo organizácie budú mať Katalánci na zadnej strane dresu na základe dohody, ktorú v utorok podpísali predstavitelia klubu.

Vzadu UNHCR

“Blaugranas” sa s OSN dohodli na spolupráci po tom, ako agentúra informovala o približne 100 miliónoch osôb, ktoré museli svoje domovy opustiť pre vojenské konflikty, násilie, porušovanie ľudských práv či prenasledovanie.

Barcelonský klub sa rozhodol pre podporu utečencov, aj keď uvedený priestor na dresoch mohol ponúknuť na komerčné účely, keďže organizácia čelí dlhom vo výške viac ako miliardy eur.

“Som si istý, že naši fanúšikovia aj členovia a majitelia klubu sú viac ako šťastní. Táto spolupráca totiž ukazuje celému svetu naše veľké srdce a dušu,” uviedol prezident FC Barcelona Joan Laporta.

Vpredu Spotify

Klub pod jeho taktovkou sumou približne 400-tisíc eur podporí projekty zamerané na utečencov v Kolumbii, Malajzii, Turecku či Ugande.

FC Barcelona tiež ročne venuje sumu približne 100-tisíc eur na nákup športového vybavenia a zvyšovanie športového povedomia.

Katalánci už skôr dospeli k dohode, že na prednej strane dresu budú mať logo švédskej audiostreamovacej platformy Spotify.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Zadlžená Barcelona ukázala veľké srdce a dušu, na svojich dresoch podporí utečencov © SITA Všetky práva vyhradené.

Tomáš Szabó odsúdený v kauze Kuciak chce vypovedať v prípade prípravy vrážd prokurátorov

Eurokomisia predstavila usmernenia, ako majú členské štáty integrovať Ukrajincov na trh práce