in ,

Usyk so samopalom v ruke bránil svoju vlasť pred Rusmi a teraz je opäť majster sveta v ťažkej váhe

21.8.2022 (Webnoviny.sk) – Pred polrokom stál v uliciach Kyjeva so samopalom v ruke odhodlaný brániť svoju vlasť pred Rusmi a teraz je ukrajinský boxer Oleksandr Usyk opäť majster sveta v ťažkej váhe.

Zvíťazil na body

V dlhom a náročnom súboji v meste Džida v Saudskej Arábii zdolal Brita Anthonyho Joshuu na body a obhájil svoje opasky organizácií WBA, WBO a IBF. Rovnakému súperovi zobral tituly vlani v septembri v Londýne.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

“Toto víťazstvo venujem mojej vlasti, rodine, tímu a všetkým, ktorí bránia našu krajinu. Ďakujem vám veľmi pekne,” povedal 35-ročný Usyk, ktorý neprehral ani vo svojom 20. profesionálnom zápase.

Dvanásť kôl

S Joshuom bojovali dvanásť kôl a napokon sa na stranu Ukrajinca priklonili dvaja z troch rozhodcov. Dvojnásobný majster sveta v ťažkej váhe Joshua prehral tretíkrát vo svojom 27. súboji v kariére.

“Píše sa tu história. Tento zápas bude pozerať mnoho generácií, najmä to kolo, v ktorom som dostával údery. Ja som však vydržal a využil to vo svoj prospech,” pokračoval Usyk, ktorému ešte chýba v zbierke majstrovský opasok organizácie WBC.

Jeho majiteľom je Tyson Fury, ktorý už oficiálne ukončil kariéru. “Som si istý, že ešte nie je na dôchodku a že chce so mnou bojovať. Ak nebudem bojovať s ním, tak už s nikým,” doplnil Usyk.

Joshua vyjadril svojmu súperovi z Ukrajiny poklonu: “Študoval som Ukrajinu a všetkých šampiónov z tvojej úžasnej krajiny. Nikdy som tam nebol a to, čo sa tam deje, nie je dobré. Prosím, zatlieskajte Usykovi za to, že sa stal šampiónom za takých okolností.”

Viac k témam: Majstrovstvá sveta, rusko-ukrajinský konflikt, Ťažká váha, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Usyk so samopalom v ruke bránil svoju vlasť pred Rusmi a teraz je opäť majster sveta v ťažkej váhe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komerčné poistenie je dobré uzatvárať aj pred turistikou v slovenských horách

Korčok: Invázia a následná okupácia vyvolali v našej spoločnosti hlbokú traumu