Tragická smrť mladého kulturistu: Len 19 ročný športovec zomrel na infarkt

FOTO: India TV News

Napriek jeho fyzickej premene sa začali objavovať otázky o možnom užívaní dopingových látok, ktoré by mohli prispieť k tak rýchlemu nárastu svalovej hmoty. Kulturistika ako šport je dlhodobo spájaná s užívaním anabolických steroidov, čo má vážne následky na zdravie športovcov, najmä na ich kardiovaskulárny systém. Mnohí odborníci upozorňujú na fakt, že dlhodobé užívanie týchto látok môže viesť k smrteľným komplikáciám, vrátane infarktov, ako tomu bolo aj v prípade Matheusa Pavlaka.

FOTO: India TV News

„Tento deň je nesmierne smutný, pretože sme stratili mladého športovca, ktorý mal pred sebou veľkú budúcnosť. Bol to talentovaný kulturista, uznávaný už v takom mladom veku. Boh má svoje plány, ale niekedy je ťažké im porozumieť a prijať ich,“ povedal Lucas Chegatti, bývalý tréner zosnulého Pavlaka. Táto citácia podčiarkuje bolesť, ktorú Pavlakova predčasná smrť spôsobila nielen jeho blízkym, ale aj celej športovej komunite.

Matheus Pavlak bol v osudnú sobotu, 1. septembra, nájdený mŕtvy vo svojom byte, kde ho postihol smrteľný infarkt. Presné príčiny jeho smrti sú stále predmetom špekulácií, avšak užívanie zakázaných látok, vrátane anabolických steroidov, sa stalo hlavným predmetom diskusie. Tieto látky môžu výrazne urýchliť svalový rast, avšak za cenu vážneho poškodenia srdca a ciev, čo často končí tragicky.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.