in ,

Tím kouča Ramsayho doplní až 11 nových mien, okrem Tatara zabojujú o miestenku na MS i finalisti extraligy

3.5.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia bude od utorka pokračovať v Žiline v ďalšej fáze prípravy na blížiace sa majstrovstvá sveta vo Fínsku (13. – 29. mája).

Ako referuje web hockeyslovakia.sk, mužstvo kanadského kouča Craiga Ramsayho najskôr absolvuje dva tréningové dni a následne odohrá dve stretnutia v rámci turnaja Kaufland Cup, v ktorých vyzve Nórov (5. mája) a Francúzov (7. mája).

Pribudlo jedenásť hráčov

V kádri slovenského tímu nastalo viacero zmien. Oproti minulotýždňovému dvojzápasu s Nemeckom pribudlo na súpisku až jedenásť nových mien vrátane dvoch posíl zo zámoria – brankára Adama Húsku a útočníka Tomáša Tatara. Tí sa však k mužstvu pripoja až v nasledujúcich dňoch.

Z elitných európskych súťaží pribudnú do mužstva útočníci Miloš Roman z českého Třinca a Juraj Slafkovský z fínskeho TPS Turku, ako aj obranca Martin Gernát pôsobiaci vo švajčiarskom Lausanne, ktorý si v ostatných dňoch doliečoval zranenie.

Šanca pre finalistov play-off extraligy

Realizačný tím dal šancu zabojovať o miestenku na šampionáte šiestim finalistom play-off slovenskej extraligy. Do prípravy sa zapojí nitrianske kvarteto Šimon Nemec, Jozef Baláž, Adrián Holešinský a Adam Sýkora spoločne s dvojicou Daniel Gachulinec a Samuel Takáč z majstrovského Slovana Bratislava.

Naopak, tím neposilní najlepší strelec a najproduktívnejší hráč extraligy Samuel Buček. Šikovného útočníka vyradilo z hry zranenie. V príprave na MS nepokračuje šestica Dominik Riečický, Dávid Mudrák, Ladislav Romančík, Martin Faško-Rudáš, Miroslav Mucha a Oliver Okuliar, ktorá bola súčasťou reprezentácie počas duelov s Čechmi a Nemcami.

Viac k témam: Kaufland Cup, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Tím kouča Ramsayho doplní až 11 nových mien, okrem Tatara zabojujú o miestenku na MS i finalisti extraligy © SITA Všetky práva vyhradené.

Ruská armáda stráca na sile, jej obnova po skončení „špeciálnej operácie“ bude pre sankcie takmer nemožná

Sociálna poisťovňa zaviedla pre klientov nový elektronický účet poistenca, nájdu tam viacero informácií