Štyri body McDavida sú záruka víťazstva, Edmonton stále žije v boji o Stanleyho pohár (video)

Edmonton je v najbližšom zápase na domácom ľade pripravený vyrovnať sériu na 3:3.

19.6.2024 (SITA.sk) – Finále play-off a ani sezóna v NHL sa ešte nekončia. Hokejisti Edmontonu vyhrali na ľade Floridy 5:3 (1:0, 3:2, 1:1) a znížili stav finálovej série na 2:3. Druhé víťazstvo Edmontonu za sebou režíroval jeho kapitán Connor McDavid. Pripísal si štyri body (2+2) vrátane gólu do prázdnej bránky.

Vôbec po prvý raz v histórii bojov o Stanleyho pohár sa stalo, že jeden hráč si pripísal 4 body vo dvoch po sebe idúcich zápasoch finálovej série. Zároveň sa prvýkrát stalo, že mužstvo, ktoré v sérii prehrávalo 0:3, vyhralo piaty zápas na ľade súpera a znížilo na 2:3. Šiesty duel príde na rad v piatok v Edmontone.

Vrcholné číslo

McDavid sa v druhej tretine asistenciou podieľal na presilovkovom góle Zacha Hymana na 2:0 pre hostí a vzápätí sám zvýšil na 3:0, keď z ostrého uhla prekvapil Sergeja Bobrovského. Svoje vrcholné číslo však 26-ročný kapitán Oilers predviedol v 32. min, keď prekorčuľoval s pukom polovicu klziska a ako na podnose naservíroval puk Correymu Perrymu na gól na 4:1.

Vidíte, ako hrá? V najťažších chvíľach, keď je mužstvo pritlačené k múru, prevezme ťarchu zodpovednosti na seba. Zasa raz ukázal, že je najlepší,” zložil poklonu McDavidovi jeho spoluhráč Corey Perry.

Každý z nás odovzdal všetko. Najmä v špeciálnych formáciách to bolo výborné. Najmä naše oslabenia si zaslúžia absolutórium. Dobre sme v nich bránili a ´Brownie´ nás pekným gólom správne nakopol. Pridali sa presilovkové formácie a hra v plnom počte bola tiež dostatočne dobrá. Zhora až nadol to bol totálne tímový výkon,” skonštatoval Connor McDavid podľa oficiálneho webu NHL.

Famózny defenzívny zákrok

V tíme Floridy sa Matthew Tkachuk a Evan Rodrigues prezentovali gólom aj asistenciou, Tkachuk v samom závere pridal aj famózny defenzívny zákrok, keď v páde hokejkou zabránil posunu puku do prázdnej bránky domácich (vzápätí však McDavid predsa len pečatil na 3:5).

Okrem toho, že sme sa v posledných dvoch zápasoch niečo naučili, sa pre nás nič nemení. Niektoré lekcie sme síce nepotrebovali, ale poučíme sa z toho,” zhodnotil tréner Floridy Paul Maurice.

Edmonton je pripravený vyrovnať sériu

Edmonton je v najbližšom zápase na domácom ľade pripravený vyrovnať sériu na 3:3. Dobrú náladu po znížení série z 0:3 na 2:3 má aj tréner Kris Knoblauch.

Už sme si zvykli, že nás ľudia odpisujú. Odpisovali nás počas základnej časti, odpisovali nás počas úvodných kôl play-off a tak je to aj vo finále. A my napriek tomu v júni stále hráme hokej. Táto partia si verí a neopúšťa sa za žiadneho stavu. Takže s úsmevom do šiesteho zápasu,” cituje Knoblaucha web NHL.

Viac k témam: Play-off NHL, Stanleyho pohár
Zdroj: SITA.sk – Štyri body McDavida sú záruka víťazstva, Edmonton stále žije v boji o Stanleyho pohár (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.