Stolnotenisový pár Riapoš a Lovaš získali pre Slovensko na paralympiáde v Paríži ďalšie zlato

Riapoš sa predstavil vo svojom šiestom paralympijskom finále, pre nováčika Lovaša bolo prvé a hneď so zlatým odleskom.

31.8.2024 (SITA.sk) – Slovenský stolnotenisový pár Ján Riapoš a Peter Lovaš sa v sobotu podvečer postaral o druhú zlatú medailu pre Slovensko na paralympijských hrách v Paríži. Vo finále štvorhry v skupine MD4 triumfovali nad juhokórejským duom Jang Yeong-jin a Park Sung-joo 3:1 na sety (10, -7, 7, 8).

Slovenská dvojica figurovala vo štvorhre ako piata nasadená a už postupom do finále „zbúrala“ papierové predpoklady. Riapoš sa predstavil vo svojom šiestom paralympijskom finále, pre nováčika Lovaša bolo prvé a hneď so zlatým odleskom.

Skúsený Riapoš, ktorý štartuje na svojej ôsmej paralympiáde, má po sobotňajšom triumfe vo štvorhre na konte už sedem cenných kovov z paralympijských hier – päť zlatých, jednu striebornú a jednu bronzovú.

Krátko pred Riapošom a Lovašom získal zlatú medailu aj paracyklista Jozef Metelka. V kategórii C4 v stíhacích pretekoch na 4000 m skompletizoval zlatý hetrik, keď predtým v tejto disciplíne dominoval aj na PH v Riu de Janeiro 2016 a Tokiu 2021. Celkovo získal 37-ročný Metelka rovnako ako Riapoš siedmu medailu z paralympijských hier, z toho štvrtú zlatú (4-2-1).

Viac k témam: Paralympijské hry, Paríž
Zdroj: SITA.sk – Stolnotenisový pár Riapoš a Lovaš získali pre Slovensko na paralympiáde v Paríži ďalšie zlato © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.