Categories: FutbalŠport

Slovensko zachránil pred Bieloruskom Zreľák a duel skončil remízou. Calzona tak stále nezažil triumf svojho tímu

25.9.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskí futbaloví reprezentanti v nedeľu uzavreli účinkovanie v Lige národov 2022/2023, v šiestom súboji 3. skupiny C-divízie LN v srbskom meste Bačka Topola remizovali s Bielorusmi 1:1.

V závere prvého polčasu poslal Bielorusov do vedenia Ivan Bachar, v 65. minúte vyrovnal stav Adam Zreľák. Taliansky tréner Francesco Calzona sa ani na druhý pokus nedočkal víťazstva na lavičke Slovenska, ktoré zaznamenalo prvú remízu v tejto edícii LN. Už pred duelom bolo známe, že Slováci skončia na treťom mieste v skupine.

Kuckov gól neuznali

V prvom polčase Slováci od úvodu herne dominovali a nepúšťali súpera k lopte. Ako prvý ohrozil bieloruského brankára Plotnikova v 8. min Boženík, no s jeho hlavičkou po centri Pekaríka si poradil. V prvej polhodine hry ešte dvakrát zakončoval Jirka, v oboch prípadoch nepresne. V 33. min Bénes poslal loptu z priameho kopu do šestnástky, Boženíkovu strelu Plotnikov vyrazil rovno pred Kucku, ktorý otvoril skóre.

Hlavný arbiter Dabanovič však jeho gól po dlhom posudzovaní a porade s VAR napokon neuznal, lebo Boženík zahral rukou. Slováci mali naďalej prevahu, no Bielorusi udreli v 45. minúte z prvej príležitosti. Po rohovom kope sa najlepšie zorientoval pred Rodákom Ivan Bachar, ktorý poslal svoj tím do vedenia 1:0. Aj jeho gól sa posudzoval, no tentoraz zostal v platnosti.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Napriek snahe už neskórovali

Po zmene strán Slováci zavreli Bielorusov pred ich šestnástkou a prezentovali sa viacerými streleckými pokusmi. V 65. minúte sa dočkali vyrovnania zásluhou striedajúceho Adama Zreľáka, ktorý prišiel na ihrisko po hodine hry. Nabehol si na centrovanú loptu od Hancka a tiesnený súperovým obrancom prekonal Plotnikova akrobatickým zakončením nohou.

Slováci pokračovali v aktivite a snažili sa strhnúť vedenie na svoju stranu. V 83. minúte bol k tomu najbližšie Bero, ktorý sa v šestnástke prekľučkoval k zakončeniu a Plotnikov pohotovo zasiahol. Slováci už nedokázali skórovať, celkovo mali v zápase držanie lopty 75 percent, oveľa viac rohových kopov (15:1) aj streleckých pokusov (12:1).

Azerbajdžan porazil Kazachstan

V druhom nedeľňajšom zápase 3. skupiny C-divízie LN v Baku domáci Azerbajdžan zdolal Kazachstan 3:0 a potvrdil druhé miesto s 10 bodmi. Kazachovia už pred duelom mali istý postup do B-divízie, na konte majú 13 bodov. Slováci skončili tretí so siedmimi bodmi, Bielorusi štvrtí s tromi bodmi.

Liga národov 2022/2023 – 3. skupina C-divízie

BAČKA TOPOLA (Srb.)

Slovensko – Bielorusko 1:1 (0:1)

Góly: 65. Zreľák – 45. Bachar, ŽK: 39. Pekarík – 32. Bachar, 41. Pečenin, 49. Klimovič, 59. Chadarkevič, 80. Bacharou, rozhodovali: Dabanovič – Djukič, Todorovič (všetci Č. H.)
Zostavy:
Slovensko: Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, Hancko – Kucka (87. Mráz), Lobotka, Bénes (74. Hrošovský) – Jirka, Boženík (60. Zreľák), Ďuriš (74. Bero)
Bielorusko: Plotnikov – Poljakova, Judenkov, Chadarkevič – Nechajev, Jablonskij, Bacharou, Malkevič – Klimovič, Gromyko (39. Pečenin) – Bachar (68. Bogomolskij, 89. Savickij)

BAKU

Azerbajdžan – Kazachstan 3:0 (0:0)

Tabuľka:
1. Kazachstan 6 4 1 1 8:6 13 – istý postup
2. Azerbajdžan 6 3 1 2 7:4 10
3. Slovensko 6 2 1 3 5:6 7
4. Bielorusko 6 0 3 3 3:7 3 – istý zostup

Viac k témam: Liga národov 2022/2023
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko zachránil pred Bieloruskom Zreľák a duel skončil remízou. Calzona tak stále nezažil triumf svojho tímu © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Rusi zaútočili na televíznu infraštruktúru v Charkove a narušili signál digitálnej televízie

Charkov je mimoriadne ohrozený pre svoju blízkosť k Rusku, keďže leží necelých 30 kilometrov od…

53 minút ago

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup…

2 hodiny ago

Ukrajinská SBU zadržala agenta ruskej vojenskej rozviedky, ktorý mal zistiť rozmiestnenie protivzdušnej obrany Kyjeva

Podľa Ukrajinskej bezpečnostnej služby na súčasnej misii začal aktívne pracovať vlani na jeseň. Viac

3 hodiny ago

Samsung podporuje dvoch nádejných mladých olympionikov zo Slovenska a Česka, skejtbordistu a plavkyňu

Samsung Electronics, ktorý je globálnym partnerom tohtoročných olympijských a paralympijských hier, podporí dvoch lokálnych športovcov…

4 hodiny ago

Sociálne zariadenia dostanú v budúcom roku vyšší príspevok, štát to bude stáť takmer 26 miliónov eur

Úprava finančného príspevku vychádza zo zvýšenia nákladovosti sociálnych služieb. Viac

5 hodín ago

Šéf rozviedky Budanov tvrdí, že Rusi naňho pripravujú ďalší atentát. Hovoril aj o otrave manželky

Poznamenal, že páchatelia sa zatiaľ nenašli, ale „je tam pokrok“. Viac

5 hodín ago