Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase Hlinka Gretzky Cupu zabodovali, duel so Švédskom sa rozhodoval v predĺžení

Zverenci trénera Martina Dendisa proti Švédom zabodovali po prvý raz od roku 2021, keď sa im to podarilo na rovnakom podujatí.

6.8.2024 (SITA.sk) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov vstúpili do prestížneho turnaja Hlinka Gretzky Cup v kanadskom Edmontone prehrou 3:4 po predĺžení s rovesníkmi zo Švédska. Zverenci trénera Martina Dendisa proti „trom korunkám“ zabodovali po prvý raz od roku 2021, keď sa im to podarilo na rovnakom podujatí.

Vyrovnanie v priebehu troch minút

Korčuliari spod Tatier prehrávali ešte v 52. minúte 1:3, no v priebehu necelých troch minút duel vyrovnali. O presné zásahy slovenského tímu sa postarali Tobias Tomík, Tomáš Tomaškovič a Timothy Kazda.

Od začiatku sa hral hokej na vysokej medzinárodnej úrovni, hore-dole. Oba tímy si na ľade nič nedarovali, a tak to aj vyzeralo, že to bol duel plný emócií. V druhej tretine sme si skomplikovali situáciu viacerými vylúčeniami, ale napriek jednému inkasovanému gólu v dvojnásobnom oslabení musím chlapcov pochváliť, ako zvládli hru v početnej nevýhode. Zároveň nás viackrát podržal brankár Michal Prádel, ktorý odchytal vynikajúci zápas. Do tretej tretiny sme vstupovali za stavu 1:3, ale povedali sme si, že chceme vyhrať a hráči ukázali, aký sú kolektív. Výborne sa zomkli v najťažších chvíľach a verili v obrat. Podarilo sa nám vyrovnať v závere na 3:3,“ zhodnotil pre web Hockeyslovakia tréner Dendis.

Šťastie na strane súpera

V predĺžení mali Slováci k dispozícii hru v početnej výhode, no nevyužili ju. V 64. minúte tak rozhodol o výhre Švédov útočník Filip Ekberg.

Mali sme aj šance na strelenie víťazného gólu, ale napokon bol v predĺžení šťastnejší súper. Chlapcom ďakujem za obetavý tímový výkon, opäť sme urobili krok vpred. Mrzí nás však, že sme duel nedotiahli do víťazného konca a musíme naďalej pracovať na tom, aby sme sa zlepšovali,“ uzavrel hodnotenie kouč Dendis.

V A-skupine sa stretli tiež domáci Kanaďania so Švajčiarmi. Javorové listy súpera deklasovali vysoko 10:0. V B-skupine dosiahli cenné víťazstvo českí reprezentanti, ktorí zdolali USA 2:1. V rovnakej skupine tiež Nemci zvíťazili nad Fínmi 2:1 po predĺžení. Najbližší duel odohrajú mladí Slováci v stredu 7. augusta o 3.30 h proti výberu domácej Kanady, s ktorou v príprave prehrali hladko 1:10.

Viac k témam: Hlinka Gretzky Cup, Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov
Zdroj: SITA.sk – Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase Hlinka Gretzky Cupu zabodovali, duel so Švédskom sa rozhodoval v predĺžení © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.