in ,

Slovenskí futbalisti padli do piateho koša medzi Gibraltár a Maltu

27.9.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská futbalová reprezentácia bude počas budúcotýždňového žrebu kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2024 v Nemecku figurovať až v piatom výkonnostnom koši.

Nasadenie do košov sa odvíja od umiestnenia jednotlivých mužstiev v aktuálnej edícii Ligy národov 2022/2023. V nej Slováci zaznamenali neuspokojivé výsledky i výkony, keď v 3. skupine C-divízie obsadili so siedmimi bodmi až 3. miesto za Kazachstanom (13) a Azerbajdžanom (10). Poslední skončili Bielorusi (3).

Reprezentačné tímy budú pred žrebom ME 2024 rozdelené do košov podľa celkového poradia v LN 2022/2023. V prvom až piatom koši bude figurovať po desať mužstiev, v šiestom budú tri národné výbery.

Pondelňajšie víťazstvo Bulharska v Severnom Macedónsku (1:0) vo 4. skupine „céčka“ spôsobilo, že Slováci v aktuálnej edícii neskončia vyššie ako na 43. pozícii a v „zredukovanom“ poradí budú najvyššie na 41. priečke, keďže Nemecko má ako organizátor ME vopred istú účasť a pôvodný účastník B-divízie Rusko pre pokračujúcu vojenskú agresiu na Ukrajine nebude súčasťou žrebu. Ten sa uskutoční v nedeľu 9. októbra vo Frankfurte nad Mohanom.

Okrem Slovenska budú v 5. koši i Bielorusko, Estónsko, Gibraltár, Lotyšsko, Litva, Malta a Moldavsko. V závislosti od utorňajších duelov LN túto spoločnosť doplnia dva tímy z kvarteta Cyprus, Kosovo, Severné Macedónsko a Severné Írsko.

Viac k témam: Kvalifikácia o postup na ME 2024 vo futbale, Liga národov, Majstrovstvá Európy vo futbale ME vo futbale 2024
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí futbalisti padli do piateho koša medzi Gibraltár a Maltu © SITA Všetky práva vyhradené.

Mimovládky doručili do parlamentu petíciu za zmenu paragrafu 363, nepozdáva sa im rušenie obvinení zo strany Žilinku

Krúpa si zavolá Mikulca na koberček, dôvodom je migračná vlna a neriešenie situácie na našich hraniciach