Categories: HokejŠport

Slovenskej reprezentácii nevyšla generálka na MS v hokeji 2024, v Bratislave podľahli Američanom 2:6

7.5.2024 (SITA.sk) – Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšla generálka na majstrovstvá sveta v Česku. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v utorok v Bratislave podľahli výberu USA 2:6. Pred MS 2024 slovenskí hokejisti absolvovali dovedna osem duelov a v nich zaznamenali bilanciu štyri víťazstvá a štyri prehry.

Začiatok im nevyšiel

Pod Dubňom sa uskutočnil 31. vzájomný duel oboch súperov, pričom americký výber dosiahol sedemnásty triumf. Trikrát sa tiež zrodila remíza a Slováci zaznamenali 11 triumfov. Prechádzajúci duel oba výbery odohrali na ZOH 2022 v čínskom Pekingu, slovenský tím v ňom zvíťazil 3:2 po samostatných nájazdoch.

Začiatok duelu slovenskému tímu príliš nevyšiel. V 7. minúte inkasoval z hokejky Joela Farabeeho a v 10. minúte počas vylúčenia Juraja Slafkovského prekonal brankára Samuela Hlavaja aj Matt Boldy. Ešte pred prvou sirénou skorigoval Slafkovský a v úvode druhej časti vyrovnal Peter Cehlárik. Potom vak už strieľali góly iba americkí hokejisti.

V druhej tretine zariadil najtesnejší náskok tímu USA útočník Michael Eyssimont, v tretej časti skórovali aj Brady Tkachuk a William Smith. Bodku za duelom dal zásahom do prázdnej bránky Kevin Hayes.

Preveril ich kvalitný súper

Chlapci hrali výborne. Prvé dve tretiny som bol nadšený z nášho výkonu. Som hrdý na všetkých hráčov, ktorí sa zapojili do prípravy. Až teraz začína skutočná robota. Som však rád, že nás preveril takýto kvalitný súper,“ povedal tréner Craig Ramsay v prenose JOJ Šport.

Útočník Juraj Slafkovský doplnil: „Prehrali sme 2:6. Nesmieme robiť chyby. Na turnaji musíme hrať celých 60 minút inak, ako sme hrali dnes. Musíme vylepšiť veľa vecí.

Už v stredu 8. mája odcestujú Slováci na MS do Česka (10. – 26. mája). Na svetovom šampionáte sa slovenskí hráči predstavia v základnej B-skupine v Ostrave a ich súpermi budú postupne Nemci, Kazachovia, Američania, Poliaci, Francúzi, Lotyši a Švédi.

Medzištátny prípravný zápas výberov mužov – Bratislava:
Slovensko – USA 2:6 (1:2, 1:1, 0:3), doplnkové sam. nájazdy: 0:3
Góly: 19. Slafkovský (Fehérváry, Hrivík), 25. Cehlárik (Nemec, Fehérváry) – 7. Farabee (Leonard, Smith), 10. Boldy (Gaudreau, Werenski), 27. Eyssimont (M. Kessel, L. Hughes), 50. B. Tkachuk (L. Hughes, Zegras), 54. W. Smith (Boldy, Gaudreau), 60. Hayes
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, Žák – D. Konc ml., Gegáň (všetci SR), 9258 divákov
Zostavy:
Slovensko: Hlavaj – Nemec, Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – L. Hudáček, Cingel, Tatar – Lantoši, Čacho, Regenda – Daňo, Sukeľ, Kudrna – Takáč
USA: Lyon – S. Jones, Werenski, Petry, Sanderson, Kesselring, A. Vlasic, M. Kessel, L. Hughes – Boldy, Pinto, Gaudreau – Caufield, Zegras, B. Tkachuk – Leonard, W. Smith, Farabee – Kunin, Hayes, Eyssimont

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024, Slovenská hokejová reprezentácia, Slovensko na MS v hokeji 2024
Zdroj: SITA.sk – Slovenskej reprezentácii nevyšla generálka na MS v hokeji 2024, v Bratislave podľahli Američanom 2:6 © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

MS v hokeji 2024: Výsledky – sobota 18. máj (video+foto)

Výsledky sobotňajších zápasov na MS v hokeji 2024. Viac

9 hodín ago

Tréner Xavi Hernández poprel špekulácie médií. Šíria sa správy o jeho prepustení z FC Barcelona

Tréner však trvá na tom, že nič také od klubu nepočul. Viac

12 hodín ago

Ukrajinci znížili schopnosť Rusov brániť vzdušný priestor okolo Krymu, dôvodom sú útoky na vojenské ciele

V spravodajskom hlásení o vojne na Ukrajine to uvádza britské ministerstvo obrany. Viac

13 hodín ago