Categories: HokejŠport

Slovenská „18“ zdolala na Hlinka Gretzky Cupe Švajčiarov, tréner Tartaľ prezradil kľúč k úspechu proti Američanom

4.8.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov zaznamenali v treťom zápase prvé víťazstvo na Hlinka Gretzky Cupe 2022 v kanadskom Red Deere, rovesníkov zo Švajčiarska zdolali 3:2 po predĺžení a v piatok (21.30 h SELČ) si zahrajú o konečné piate miesto na turnaji proti Američanom.

Dva góly obhajcov strieborných medailí strelil útočník Adam Cedzo, ktorý v 35. minúte vyrovnal stav duelu na 2:2 a v 62. minúte rozhodol o triumfe Slovákov. Do vedenia 1:0 ich v 12. minúte poslal Daniel Alexander Jenčko.

Kľúč k úspechu proti USA

“Bol to veľmi ťažký zápas, hrali sme dvakrát v priebehu 20 hodín. V prvej tretine to bolo vidieť, kým sme sa dostali do zápasu. Je veľmi dôležité, že sme ho zvládli. Švajčiari mali deň voľna, my sme sa emočne vypli v zápase proti Kanaďanom. Bolo cítiť, že nám v úvode chýbali sily. Aj dnes (4. augusta pozn. redakcie) sme videli, že rozhodujúca je efektivita. Mohli sme rozhodnúť duel už v prvej tretine, ale nedali sme góly z čistých šancí. To bude kľúč k úspechu v zápase proti Američanom,” uviedol tréner slovenskej osemnástky Tibor Tartaľ vo videu pre Slovenský zväz ľadového hokeja.

“Nehrali sme najlepšie, ale zvíťazili sme a to sa cení. Samozrejme, bola tam únava z predošlých troch zápasov za tri dni. Bolo to náročné, ale som rád, že sme to zvládli. Švajčiari boli nepríjemní v tom, že hrali tvrdo a poctivo v obrane. My sme sa nedokázali presadiť, boli rýchlejší na puku a vyhrávali osobné súboje. Zatiaľ nám chýba efektivita, ktorá rozhoduje zápasy, takže musíme sa v tom zlepšiť. Veríme, že sa nám to proti Američanom podarí. Naším cieľom je zvíťaziť, dáme do toho všetko a chceme byť piati,” vyhlásil Ondrej Molnár.

Slováci sú odhodlaní bojovať

Cedzo verí, že Slováci sa poučili z vysokej prehry proti Američanom z prípravného duelu pred turnajom a tentoraz ich zdolajú: “Predošlý zápas proti Kanade bol veľmi náročný najmä fyzicky. Určite sme to cítili, ale snažili sme sa to zlomiť, uľahčovať si to a nerobiť komplikované veci. Snažíme sa zlepšiť efektivitu čo najviac. Rozmýšľame, čo môže byť za tým, že sa tak nadrieme na všetky góly. Treba len naďalej chodiť pred súperovu bránku a dúfať, že to tam padne. Myslím si, že za tieto tri zápasy sme získali nejaké skúsenosti a verím, že proti Američanom podáme čo najlepší výkon. Budeme bojovať.”

Slováci skončili v tabuľke základnej A-skupiny na treťom mieste s dvoma bodmi a o bod pred Švajčiarmi, ktorí si zahrajú o konečnú siedmu pozíciu na turnaji proti Nemcom. V prvom semifinále sa v sobotu stretnú Česi a Švédi, v druhom domáci Kanaďania a Fíni. Finále aj súboj o bronzové medaily je na programe v nedeľu.

Viac k témam: Hlinka Gretzky Cup, Red Deer, Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská „18“ zdolala na Hlinka Gretzky Cupe Švajčiarov, tréner Tartaľ prezradil kľúč k úspechu proti Američanom © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Nemecko urýchlene dodá Ukrajine ďalší systém protivzdušnej obrany Patriot

Nemecko tak chce Ukrajinu chrániť pred ruskými leteckými údermi. Viac

9 hodín ago

V Prešova spadol človek do osemmetrovej šachty

Na miesto bola vyslaná aj záchranná zdravotná služba a polícia. Viac

9 hodín ago

Nemecko urýchlene dodá Ukrajine ďalší systém protivzdušnej obrany Patriot

Nemecko tak chce Ukrajinu chrániť pred ruskými leteckými údermi. Viac

10 hodín ago

Slovan Bratislava opäť obhájil majstrovský titul, jeho zisk spečatil remízou s Dunajskou Stredou (foto)

Slovan má po sobote pred druhým Spartakom Trnava náskok devätnástich bodov. Viac

12 hodín ago

Rusi na Ukrajine zintenzívnili útočné operácie, situácia na východnom fronte sa eskaluje

Ruská armáda aktívne útočí na lymanskom a bachmutskom fronte. Viac

13 hodín ago

V procese s príbuzným exministra Žigu majú odznieť záverečné reči, podnikateľ vinu odmieta

Samosudca Milan Cisárik ešte vo februári vo veci ukončil dokazovanie. Viac

14 hodín ago