Slovan má istú jeseň v pohárovej Európe. Tréner Weiss bol po výprasku Celje nadšený z výsledku aj výkonu (video+foto)

Predtým u súpera remizovali 1:1. V ďalšom kole sa „belasí“ stretnú s cyperským tímom APOEL Nikózia.

31.7.2024 (SITA.sk) – Futbalisti slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov 2024/2025. V utorňajšom odvetnom dueli druhého kvalifikačného kola zvíťazili doma nad slovinským NK Celje po parádnom výkone vysoko 5:0, keď predtým u súpera remizovali 1:1. V ďalšom kole sa „belasí“ stretnú s cyperským tímom APOEL Nikózia.

Jesenné účinkovanie v pohárovej súťaži

„Samozrejme, som nadšený z výsledku aj výkonu. Začali sme trochu opatrnejšie, nechceli sme otvoriť hru v strede. Vývoj ovplyvnila červená karta, hneď sme dali krásny gól. Potom sme hru kontrolovali a v druhom polčase sme súpera prakticky do ničoho nepustili. Pridali sme krásne góly, všetky boli perfektné, Tigranov bol ozdobou zápasu. Teším sa, za klub i hráčov, pretože tieto duely sú vabank o všetko,“ povedal podľa klubového webu tréner Slovana Vladimír Weiss st., ktorého zverenci odohrali možno najlepší zápas v pohárovej Európe za ostatné roky.

Bratislavčania si postupom do 3. predkola LM zabezpečili jesenné účinkovanie v niektorej z európskych pohárových súťaží, minimálne v Európskej konferenčnej lige. Weiss má však väčšie ciele.

Odohranie dobrého zápasu v lige

„My jednoducho musíme hrať nejakú európsku súťaž, a dnes máme jednu vo vrecku. Chceme viac a pokúsime sa zdolať APOEL, čo bude ťažký dvojzápas, no je to 50:50 a začíname doma, čo môže byť možno našou výhodou. Verím, že príde plný štadión,“ dodal niekdajší lodivod slovenskej a gruzínskej reprezentácie či Artmedie Petržalka.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Futbal (Liga majstrov – odveta 2. predkola): Slovan Bratislava – NK Celje (fotografie)

Za prakticky rozhodnutého skóre mohol Weiss pošetriť niektoré opory. Na trávnik v závere stretnutia poslal dokonca iba 16-ročného Maxima Mateáša, ktorý vystriedal o 21 rokov staršieho Juraja Kucku.

„Pri takejto emócii a kvalite nám narastie sebavedomie. Spadol nám jeden kameň zo srdca, toto sme museli urobiť, a teraz chceme viac. Uvidíme, čo nám súper dovolí. Ešte predtým však chceme odohrať dobrý zápas v lige,“ zakončil Weiss.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Liga majstrov, Liga majstrov 2024/2025
Zdroj: SITA.sk – Slovan má istú jeseň v pohárovej Európe. Tréner Weiss bol po výprasku Celje nadšený z výsledku aj výkonu (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.