Slováci v Ču-chaji prehrali všetky tri stretnutia, z deviatich duelov triumfovali iba raz

Nemcom aj Američanom podľahli 0:3 na zápasy, Čiľanom 1:2.

16.9.2024 (SITA.sk) – Slovenskí tenisti v skupinovej časti finálového turnaja Davisovho pohára z deviatich duelov získali iba jedno víťazstvo, keď v čínskom Ču-chaji v nedeľu Jozef Kovalík zdolal Alejandra Tabila. V zostávajúcich ôsmich stretnutiach ťahali Slováci za kratší koniec.

Nemcom aj Američanom podľahli 0:3 na zápasy, Čiľanom 1:2. V nedeľu pritom vo štvorhre mali triumf na dosah, no nevyužili mečbal. V konečnom účtovaní C-skupiny obsadili poslednú 4. priečku a nekvalifikovali sa do novembrovej vyraďovačky v španielskej Málage.

Štvorhra bola úplne vyrovnaná

“V nedeľu sme boli najbližšie k víťazstvu a veľmi to bolí, keď sa prehrá rozhodujúci zápas z mečbalu. Bohužiaľ sme to nedotiahli. Noro Gombos začal v úvodnej dvojhre výborne, prvý set bol dominantný. V druhom sete si začal menej pomáhať servisom. Garín sa potom dostal do laufu, vyšli mu dva gemy a až do konca zápasu bol na kurte lepší hráč. Jojo Kovalík mal proti Tabilovi blízko k víťazstvu už v druhom sete. Čiľan to otočil, no teší ma, že Joja to nezlomilo a vďaka dobrej a koncentrovanej hre zvíťazil. Štvorhra bola úplne vyrovnaná a mala veľmi vysokú úroveň, hralo sa rýchlo. Všetci výborne servovali, rozhodla jedna loptička. Chalani dali do toho všetko, čo bolo v ich silách, no nestačilo to,” zhodnotil nehrajúci kapitán slovenského družstva Tibor Tóth podľa oficiálneho webu Slovenského tenisového zväzu.

Ani v jednom dueli neboli favoriti

V Ču-chaji boli podľa neho náročné podmienky a nebolo jednoduchá vyrovnať sa s nimi.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

“Vedeli sme, že podmienky budú ťažké, no boli rovnaké pre všetkých. Chalani bojovali v každom zápase. Netreba zabúdať, že ani v jednom dueli sme neboli favoriti, súperi mali vo svojom strede rebríčkovo lepšie postavených hráčov. Škoda, že s výnimkou Nora toho v uplynulom období na turnajoch príliš neuhrali. Víťazstvá by im dodali viac sebavedomia,” uzavrel Tóth.

Vo februári 2025 by mali Slováci opäť bojovať o miestenku v skupinovej časti pre nasledujúcu sezónu. O tom, kto bude ich súperom, sa rozhodne neskôr.

Viac k témam: Davisov pohár, Slovenskí tenisti
Zdroj: SITA.sk – Slováci v Ču-chaji prehrali všetky tri stretnutia, z deviatich duelov triumfovali iba raz © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.