Slováci mali aj na predchádzajúcich ME vo futbale pred posledným zápasom skupiny tri body a skóre 2:2

V lete 2021 sa však do vyraďovačky napokon nedostali.

24.6.2024 (SITA.sk) – Slovenskí futbaloví reprezentanti majú v súvislosti s možným postupom do osemfinále majstrovstiev Európy v Nemecku relatívne jasno.

Ak v stredajšom súboji základnej E-skupiny zdolajú vo Frankfurte nad Mohanom výber Rumunska, prebojujú sa do vyraďovacej časti.

Prvý zápas zvládli

Tá by im nemala ujsť ani v prípade, ak v stredu podvečer dosiahnu remízu. Zverenci trénera Francesca Calzonu na tohtoročnom Eure zatiaľ zdolali Belgičanov 1:0 a Ukrajincom podľahli 1:2.

Sme radi, že ten prvý zápas sa zvládol. Neteší nás, že sme nezvládli ten ďalší. Vieme, že keď sa vyhrá, máme to isté. Stále je to však kalkulovanie – ak prehráme, nemusíme tam byť. Každý zápas chceme vyhrať a aj teraz vieme, že musíme niečo zlepšiť a zmeniť,” uviedol na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ) skúsený stredopoliar Juraj Kucka.

Stav na predchádzajúcich ME

Zaujímavosťou je, že aj na predchádzajúcich ME mali Slováci po dvoch dueloch na svojom konte tri body a skóre 2:2. V lete 2021 však v záverečnom vystúpení v skupine podľahli Španielom hladko 0:5 a do vyraďovačky sa napokon nedostali.

Bolo nám to nejako pripomenuté, ale nechcem na to myslieť. Toto je iný turnaj, iné mužstvo a iný tréner,” poznamenal Kucka podľa futbalsfz.sk.

V závislosti od stredajších výsledkov sa môžu Slováci stať víťazmi E-skupiny, no môžu obsadiť aj poslednú 4. priečku. Pred pondelkovými súbojmi B-skupiny majú istú osemfinálovú miestenku už štyri výbery – Nemci, Švajčiari, Španieli a Portugalci. Definitívu, že sa nepredstavia vo vyraďovacej časti, majú Škóti aj Poliaci.

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku, Slovensko na ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk – Slováci mali aj na predchádzajúcich ME vo futbale pred posledným zápasom skupiny tri body a skóre 2:2 © SITA Všetky práva vyhradené.