ŠK Slovan Bratislava chce hrať v slovinskom Celje s rozumom, aby v odvete využil na postup domáce prostredie

Ak to zverenci trénera Vladimíra Weissa staršieho zvládnu, budú mať istotu skupinovej časti niektorej z pohárových súťaží.

23.7.2024 (SITA.sk) – Futbalisti úradujúceho slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava už majú za sebou dve víťazné súťažné stretnutia a už v stredu ich čaká ďalšie.

Belasí” si po postupe cez severomacedónsky FK Struga Trim-Lum v 1. kvalifikačnom kole Ligy majstrov 2024/2025 zmerajú sily s majstrom Slovinska NK Celje a začnú u súpera.

Zodpovedne sa pripravujú

Ak by zverenci trénera Vladimíra Weissa staršieho zvládli aj túto prekážku, budú mať istotu skupinovej časti niektorej z pohárových súťaží.

Čaká nás kvalitný súper s viacerými silnými individualitami, najmä v ofenzíve. Zodpovedne sa pripravujeme. Chceme urobiť všetko pre to, aby sme priniesli výsledok, ktorý nám dá šancu postúpiť,“ povedal asistent trénera Boris Kitka podľa klubového webu pred prvým stretnutím v Slovinsku.

Vyjadril sa tiež o zdravotnom stave hráčskeho kádra: “V podstate všetci sme zdraví, čo je dôležité. Stav Tigrana Barseghjana sa zlepšuje, trénuje s tímom, no uvidíme, či už to bude na zápas. Bude to zrejme tesné. Po zranení tam bola určitá pauza, preto nechceme nič riskovať, v tréningu však vyzerá dobre.

Nové tváre v Slovane

Obe stretnutia proti Struge odchytal Martin Trnovský, teraz však bude pripravený zasiahnuť do hry aj gólman Dominik Takáč, ktorý do Slovana prestúpil z konkurenčnej Trnavy.

Dominik s nami trénuje, postupne si zvyká na nových spoluhráčov. Veríme, že sa čím skôr vyrovná s tým, že mal menej času, a dokáže, že posledné roky patril k najlepším brankárom v súťaži. Neprezradím, či zajtra pôjde do brány, no brali sme ho predsa na to, aby sme zvýšili konkurenciu,“ prezradil Kitka.

Už proti severomacedónskemu súperovi nechýbal na ihrisku skúsený Róbert Mak, ďalšia nová tvár v Slovane pred ročníkom 2024/2025.

Je to 50 na 50

Myslím si, že je to 50 ku 50. Celje má kvalitných hráčov, reprezentantov, i veľmi dobrého útočníka. Toto však platí aj pre nás. Vieme, akí sme doma silní, preto vonku potrebujeme hrať s rozumom. Tešíme sa aj na našich fanúšikov, ktorých by malo vycestovať veľa, a určite nám môžu pomôcť,“ vyhlásil Mak.

Belasí” sú už v dejisku duelu a v utorok večer si v Celje aj zatrénujú na štadióne Z’dežele. Stredajší duel sa tam začne o 20.15 h a na pravidlá bude dohliadať Angličan Darren England. Odveta v Bratislave je na programe v stredu 30. júla o 20.30 h a povedie ho taliansky arbiter Fabio Maresca.

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: SITA.sk – ŠK Slovan Bratislava chce hrať v slovinskom Celje s rozumom, aby v odvete využil na postup domáce prostredie © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.