Categories: FutbalŠport

Senica neuspela s odvolaním a definitívne prišla o licenciu, nemôže hrať vo Fortuna lige ani v II. lige

27.5.2022 (Webnoviny.sk) – Futbalový klub FK Senica definitívne nedostal licenciu pre štart vo Fortuna lige a klubových súťažiach UEFA v licenčnej sezóne 2022/2023.

Ako informuje oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ), v piatok tak rozhodol odvolací orgán licenčného konania po posúdení dokumentov, ktoré Seničania dodali ako súčasť odvolania.

Odvolací orgán potvrdil rozhodnutie

Tím FK Senica nedostal licenciu v závere apríla od prvostupňového orgánu licenčného konania. A keďže neuspel s odvolaním, nemôže hrať vo Fortuna lige 2022/2023 ani v II. lige.

“Pre nesplnenie požiadaviek infraštruktúrnych (štadión pre domáce stretnutia) a finančných licenčných kritérií (ročná účtovná závierka, záväzky po lehote splatnosti voči iným futbalovým klubom a vlastným zamestnancom, finančné informácie do budúcnosti) sa odvolací orgán licenčného konania rozhodol potvrdiť rozhodnutie prvostupňového orgánu licenčného konania a neudeliť klubu FK Senica licenciu pre štart vo Fortuna lige a klubových súťažiach UEFA v licenčnej sezóne 2022/2023. Klub v odvolacej dokumentácii nepreukázal, že odstránil dôvody, ktoré viedli k neudeleniu licencie v prvostupňovom konaní,” informuje SFZ. Podľa zväzu je piatkové rozhodnutie konečné a nie je možné sa voči nemu odvolať.

Senicu môže nahradiť Skalica

Z II. ligy do najvyššej domácej súťaže postúpili už Podbrezová aj Banská Bystrica. Teraz sa naskytá príležitosť pre Skalicu, ktorá skončila v druhej lige na tretej priečke. O tom, kto nahradí Seničanov vo Fortuna lige, bude rozhodovať riadiaci orgán súťaže – Únia ligových klubov.

“Situáciu ohľadom Senice intenzívne sledujeme. Prijali sme dnes informáciu od nezávislého orgánu, ktorým je Odvolací orgán licenčného konania. O ďalšom postupe rozhodne v zmysle Súťažného poriadku Prezídium ÚLK, ktoré má plánované riadne zasadnutie budúci týždeň v stredu,“ informoval výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák podľa webu fortunaliga.sk.

Viac k témam: Fortuna liga, licencia
Zdroj: Webnoviny.sk – Senica neuspela s odvolaním a definitívne prišla o licenciu, nemôže hrať vo Fortuna lige ani v II. lige © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Mestské zastupiteľstvo v Trnave rozhodlo o zákaze herní, kasína však v meste fungovať môžu

Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia, ktoré schválili. Viac

8 hodín ago

Ukrajina zaútočila dronmi na ropnú rafinériu v Rusku, vypukol tam požiar

Ukrajina je aj za útokom na rafinériu vo Voronežskej oblasti. Viac

8 hodín ago

Svet bol počas Sviatku práce plný demonštrácií, ľudia vyzývali na lepšie mzdy aj práva (foto)

Na niektorých miestach sa demonštrácie odohrali aj v propalestínskom duchu. Viac

9 hodín ago

Lexmann kritizuje predaj zbraní do Azerbajdžanu za poslednej vlády Fica (video)

Spomínaný kabinet podľa europoslankyne Miriam Lexmann predal zbrane tejto krajine aj napriek platnému embargu. Viac

10 hodín ago

Rozšírenie EÚ v roku 2004 bolo správny geopolitický aj ekonomický krok, vyjadril sa Dombrovskis

Bolo to najväčšie rozšírenie EÚ v jej histórii. Viac

11 hodín ago