Categories: ŠportTenis

Schmiedlová s Kužmovou postúpili na US Open do druhého kola, Molčan opäť podľahol Monteirovi (video)

30.8.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenské tenistky Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Kužmová zvládli svoje úvodné zápasy na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. Schmiedlová v pondelok zdolala v 1. kole ženskej dvojhry Argentínčanku Nadiu Podorskú 6:3, 6:2 a Kužmová zvíťazila nad favorizovanou Španielkou Sarou Sorribesovou Tormovou 6:3, 6:4.

Naopak, slovenská mužská jednotka Alex Molčan podľahol v 1. kole Brazílčanovi Thiagovi Monteirovi 4:6, 6:4, 4:6, 1:6.

Schmiedlová a Kužmová triumfovali

Schmiedlová potvrdila úlohu favoritky proti súperke, ktorá je vo svetovom rebríčku WTA takmer o sto miest nižšie. Slovenka tiež vrátila Podorskej prehru 0:2 z ich vôbec prvého vzájomného stretnutia na Roland Garros 2020. V prvom sete síce Schmiedlová prišla o vedenie 3:0, no zvyšné tri gemy ovládla. V druhom sete si vybudovala náskok 4:0 a tentoraz nedopustila drámu. V 2. kole natrafí na Číňanku Šuaj Čang, s ktorou sa doposiaľ stretla raz – v roku 2013 ju na turnaji v americkom New Havene zdolala 2:0.

Kužmová po úspešnej kvalifikácii triumfovala v New Yorku vo štvrtom zápase za sebou, ako hráčka z konca druhej stovky rebríčka WTA zdolala 49. tenistku na svete. Sorribesová Tormová podľahla Slovenke aj v roku 2018 v Dubaji (1:2). Kužmová v prvom sete trikrát prelomila podanie Španielky. Druhý set bol vyrovnaný až do ôsmeho gemu, v ňom Kužmová brejkla súperku a za stavu 5:3 podávala na víťazstvo. Tormová ešte zabojovala, ale duel už nezvrátila.

Slovenka v 2. kole nastúpi proti Američanke Shelby Rogersovej, ktorú vlani zdolala na záverečnom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe.

Slovenská jednotka podľahla Monteirovi

Molčan si nezopakuje účasť v 3. kole dvojhry vo Flushing Meadows z minulého roka, s Brazílčanom Monteirom bojoval 161 minút. Prvý set sa zlomil v desiatom geme, keď Slovák stratil podanie. V druhej časti hry zmazal stratu 0:3 a vyrovnal stav zápasu na 1:1. V treťom sete Molčan viedol v desiatom geme 40:15 za stavu 4:5, no opäť prišiel o servis. Štvrté dejstvo už bolo jednoznačné a Monteiro premenil druhý mečbal. Molčan sa s ním stretol aj v roku 2018 na challengeri v poľskom Štetíne, kde mu podľahol 0:2.

V mužskej dvojhre sa predstaví na US Open 2022 už len Norbert Gombos, v utorok odohrá zápas 1. kola proti Španielovi Albertovi Ramosovi-Viňolasovi. Slovák sa so 42. hráčom rebríčka ATP stretol už trikrát, no zvíťazil len raz – vlani v talianskej Parme (2:1).

Viac k témam: US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Schmiedlová s Kužmovou postúpili na US Open do druhého kola, Molčan opäť podľahol Monteirovi (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Mestské zastupiteľstvo v Trnave rozhodlo o zákaze herní, kasína však v meste fungovať môžu

Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia, ktoré schválili. Viac

10 hodín ago

Ukrajina zaútočila dronmi na ropnú rafinériu v Rusku, vypukol tam požiar

Ukrajina je aj za útokom na rafinériu vo Voronežskej oblasti. Viac

10 hodín ago

Svet bol počas Sviatku práce plný demonštrácií, ľudia vyzývali na lepšie mzdy aj práva (foto)

Na niektorých miestach sa demonštrácie odohrali aj v propalestínskom duchu. Viac

11 hodín ago

Lexmann kritizuje predaj zbraní do Azerbajdžanu za poslednej vlády Fica (video)

Spomínaný kabinet podľa europoslankyne Miriam Lexmann predal zbrane tejto krajine aj napriek platnému embargu. Viac

12 hodín ago

Rozšírenie EÚ v roku 2004 bolo správny geopolitický aj ekonomický krok, vyjadril sa Dombrovskis

Bolo to najväčšie rozšírenie EÚ v jej histórii. Viac

13 hodín ago