in ,

Sagan má za sebou súťažný návrat, ale o výhru nevládal bojovať. Treba sa rozbehnúť pomaly, povedal šéf TotalEnergies

13.6.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan má za sebou oficiálny súťažný návrat do profesionálneho pelotónu na ceste v drese francúzskeho tímu TotalEnergies. V nedeľu absolvoval úvodnú etapu pretekov Okolo Švajčiarska, v ktorej sa však nezapojil do boja o víťazstvo a obsadil 127. miesto.

Pred podujatím priznal, že ho berie predovšetkým ako prípravu na blížiace sa najslávnejšie etapové preteky sveta Tour de France.

Návrat po pauze je ťažký

“Bolo to dosť náročné a bolo aj dosť teplo. Pred poslednými dvoma kopcami som si vystúpil a už som došiel v pohode do cieľa. Uvidíme, ako sa mi pôjde v ďalších dňoch,” uviedol 32-ročný Žilinčan po skončení etapy pre RTVS.

“Tri mesiace som bol bez pretekov, takže je normálne mať niektoré pocity hneď v prvých pretekoch. Uvidíme, ako to pôjde ďalej postupom času,” doplnil trojnásobný majster sveta a sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France.

Lídri odpadávali jeden za druhým

Prvá etapa Okolo Švajčiarska sa skladala zo štyroch okruhov dlhých viac ako 40 kilometrov a s dvomi stúpaniami tretej kategórie na každom z nich.

“Bola to veľmi náročná etapa, lídri odpadávali jeden za druhým. V záverečnom kole som sa Petra spýtal, ako je na tom. Odpovedal, že dnes to proste nie je ono a že chce vypustiť etapu. V predposlednom kopci už išiel svojím tempom a došiel do cieľa. Predsa len, stále je to veľmi skoro a treba sa rozbehnúť pomaly,” povedal o Saganovom návrate do akcie Ján Valach, športový riaditeľ tímu TotalEnergies.

Sagan je rekordérom pretekov Okolo Švajčiarska so 17 etapovými víťazstvami a ôsmimi prvenstvami v bodovacej súťaži. Podujatie má osem etáp a vyvrcholí individuálnou časovkou v nedeľu.

Viac k témam: Okolo Švajčiarska, Tour de France 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Sagan má za sebou súťažný návrat, ale o výhru nevládal bojovať. Treba sa rozbehnúť pomaly, povedal šéf TotalEnergies © SITA Všetky práva vyhradené.

Zrážka s autom si vyžiadala život ďalšieho cyklistu, mladý chlapec zraneniam na mieste podľahol (foto)

Slovenky na MS do 18 rokov opäť podľahli Češkám, ale vybojované šieste miesto je aj tak ich historickým maximom (video)