Categories: HokejŠport

Ružička opäť bodoval, Thompson strelil Columbusu päť gólov a napodobnil Bondru (video)

8.12.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Adam Ružička zaznamenal piaty viacbodový výkon v sezóne 2022/2023, ku stredajšiemu víťazstvu tímu Calgary Flames zo zámorskej NHL 5:3 nad Minnesotou Wild pomohol dvomi asistenciami.

Zažiaril americký útočník Tage Thompson, ktorý doviedol Buffalo Sabres k triumfu 9:4 nad Columbusom Blue Jackets piatimi gólmi a jednou prihrávkou. Napodobnil aj zápis bývalého slovenského hokejistu Petra Bondru.

Kaprizov stanovil nový klubový rekord

Ružička asistoval pri góloch “plameňov” na 2:2 a 4:3. Rozšíril si konto na deväť prihrávok a 15 bodov v 16. zápase ročníka. Odohral v ňom 13:59 min aj so ziskom dvoch plusových bodov, bodyčeku a jedného úspešného vhadzovania.

Calgary si pripísalo tretie víťazstvo za sebou a štvrté v ostatných piatich dueloch. Ruský útočník “divochov” Kirill Kaprizov stanovil nový klubový rekord, keď skóroval v siedmom súboji bez prerušenia. Predĺžil si tiež bodovú sériu na 13 stretnutí.

Thompson predviedol životný výkon

Thompson sa pri svojom životnom výkone postaral o viacero historických zápisov. So štyrmi gólmi v prvej tretine vyrovnal ligový rekord, ktorého spoludržiteľom je Bondra (1994). Na štyri presné zásahy potreboval iba 16 minút a 40 sekúnd, čo je druhý najkratší čas v histórii po Joeovi Malonovi (8:45 min, 1921).

Stal sa len druhým hráčom “šablí” s päťgólovým zápasom po Daveovi Andreychukovi (1986) a tiež druhým Američanom, ktorý to dokázal, po Markovi Pavelichovi (1983). Klubový rekord Sabres je 7 bodov Gilberta Perreaulta (2+5) z 1. februára 1976.

“Bol to jeden z tých zápasov, v ktorých mi všetko vychádzalo a spoluhráči mi pripravili veľa šancí. Bola to zábava. Rozhodne mám pocit zadosťučinenia. Veľa rokov som pracoval na tom, aby som sa sem dostal a je naozaj príjemné byť za to odmenený. Teraz som ešte viac motivovaný a chcem od seba viac. Viem, čo dokážem. Som plný nadšenia po takomto zápase, chcem sa naďalej zlepšovať a zistiť, na čo mám,” povedal 25-ročný rodák z Arizony, citoval ho oficiálny web profiligy.

Góly padali aj hráčom Edmontonu

V stredu gólovo explodovali aj hráči Edmontonu Oilers, ktorí zvíťazili nad Arizonou Coyotes 8:2. Kapitán “olejárov” Connor McDavid zaznamenal ďalší štvorbodový výkon, tentoraz za dva presné zásahy a dve gólové prihrávky.

Ako prvý hráč v sezóne pokoril 50-bodovú hranicu a upevnil si vedúce postavenie v kanadskom bodovaní súťaže s 52 bodmi (24+28) v 27 dueloch. Bodoval v siedmich zápasoch za sebou (8+9) a stal šiestym hráčom za ostatných 30 rokov, ktorý dosiahol métu 50 bodov v 27 alebo menšom počte súbojov.

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Ružička opäť bodoval, Thompson strelil Columbusu päť gólov a napodobnil Bondru (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Slovenská pošta zvyšuje dostupnosť doručovania zásielok, rozširuje partnerské prevádzky na balíky

Mnohé partnerské prevádzky na výdaj zásielok sú otvorené aj cez víkendy a do neskorých poobedňajších…

6 hodín ago

Reedukačné centrum pre dievčatá v Trstíne po rokoch skončí, zamestnanci si už hľadajú prácu inde

Generálny prokurátor po neohlásenej návšteve konštatoval, že podmienky v zariadení „sú katastrofálne a nehodné starostlivosti…

9 hodín ago

Posledné ruské útoky na ukrajinský energetický systém spôsobili škody za viac ako miliardu dolárov

Najväčšie škody v dôsledku masových útokov utrpeli tepelné a hydrogeneračné zariadenia, ako aj elektrické prenosové…

10 hodín ago

Tínedžer sa priznal na polícii v súvislosti s útokom na kandidáta do Európskeho parlamentu

„Zažívame nový rozmer antidemokratického násilia," povedala ministerka. Viac

11 hodín ago

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne podvodné drony

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Slovensko okrem bilaterálnej humanitárnej pomoci bude Ukrajine aj naďalej nevojensky…

11 hodín ago