Paulína Bátovská Fialková ovládla superšprint v letnom biatlone a stala sa majsterkou sveta

Paulína Bátovská Fialková sa do súťažného diania vrátila po pauze, v decembri 2023 sa stala mamou malej Romany.

23.8.2024 (SITA.sk) – Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková sa v superšprinte stala majsterkou sveta v letnom biatlone.

V estónskom Otepää naplno využila výhodnú pozíciu na štarte finále, keďže po triumfe v rozjazde sa na trať vydala z prvého radu. Na štyroch položkách minula z 20 pokusov iba raz a to jej napokon stačilo na zisk zlatej medaily.

Charvátová doplatila na streľbu

Iba jednu chybu na strelnici spravila aj Fínka Suvi Minkkinenová, v porovnaní s ňou však Slovenka bola na kolieskových lyžiach rýchlejšia a napokon cieľom prešla o 11,5 sekundy skôr.

Bronz si vybojovala Češka Lucie Charvátová s mankom 20,2 sekundy, ktorá doplatila na päť nesklopených terčov. V opačnom prípade by sa z titulu svetovej šampiónky tešila ona.

Druhý titul svetovej šampiónky

Paulína Bátovská Fialková sa do súťažného diania vrátila po pauze, v decembri 2023 sa stala mamou malej Romany. V kariére sa druhýkrát stala majsterkou sveta v letnom biatlone.

Slovensko vo finále zastupovala aj Júlia Machyniaková, ktorá minula tri terče a klasifikovali ju napokon na 16. stupienku. Medzi mužmi bol vo finále Tomáš Sklenárik a obsadil v ňom 22. miesto po siedmich chybách na strelnici.

Viac k témam: letný biatlon, Majstrovstvá sveta v letnom biatlone na kolieskových lyžiach, superšprint
Zdroj: SITA.sk – Paulína Bátovská Fialková ovládla superšprint v letnom biatlone a stala sa majsterkou sveta © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.