Categories: HokejŠport

Pánik v turbulentnej sezóne pomohol Chicagu Wolves získať Calderov pohár a jeho spoluhráč nešetril chválou (video)

27.6.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Richard Pánik má za sebou turbulentnú sezónu 2021/2022. Napriek platnej zmluve s klubom New York Islanders zo zámorskej NHL odohral v profilige iba štyri zápasy, väčšinu ročníka pôsobil na “farme” v tíme Bridgeport Islanders z Americkej hokejovej ligy (AHL).

Odtiaľ putoval na hosťovanie do Chicaga Wolves, kde sa rozbehol a pomohol mu k zisku Calderovho pohára, svojho druhého v kariére. V 16 dueloch play-off nazbieral 11 bodov (6+5), bodoval vo všetkých piatich stretnutiach finále play-off a v prvých štyroch skóroval.

Pánik bol rozdielovým hráčom, hovorí Warsofsky

“Je to neuveriteľné, v záverečných dvoch kolách play-off pozdvihol svoju hru. Je silný a hrá tvrdo do tela. Myslím si, že v útoku bol naším rozdielovým hráčom. Bol to skvelý ťah priviesť ho do tímu, aby nám pomohol,” povedal o Pánikovi jeho spoluhráč Ryan Warsofsky z “farmy” klubu Carolina Hurricanes.

Všimol si, že chvíľu trvalo, kým sa Martinčan usadil v mužstve Wolves a naplno ukázal svoje schopnosti. Určite mu pomohli aj skúsenosti z 541 zápasov NHL, vrátane play-off,v ktorých spolu zaznamenal 200 bodov (89+111).

“Občas bol trochu neistý, čo sa dalo očakávať. Hovoríme o chlapíkovi, ktorý toho veľa odohral v NHL a doma na Slovensku má rodinu s tromi malými deťmi. Nie je to jednoduché, títo chlapi nie sú roboti. Nemôže sem prísť a byť najšťastnejší človek na svete. Chcelo to veľa náročných rozhovorov a podpory. Napokon sme však našli zlatú strednú cestu a bol zrejme naším rozdielovým hráčom pri ceste za titulom,” dodal Warsofsky na margo slovenského krídelníka.

Odohral dokopy 205 duelov

Pánik získal svoj prvý Calderov pohár v sezóne 2011/2012 ako nováčik s tímom Norfolk Admirals. V nasledujúcom ročníku sa mu darilo ešte viac v drese Syracuse Crunch a dostal sa do zápasu hviezd. V AHL odohral dokopy 205 duelov základnej časti s bilanciou 62 gólov a 76 asistencií, v 50 zápasoch play-off si pripísal 20 gólov a 11 prihrávok.

Zo Slovákov triumfoval v druhej najvyššej mužskej súťaži v Severnej Amerike dvakrát už iba Tomáš Jurčo, raz to dokázali Rudolf Tajcnár, Miroslav Ihnačák, Jerguš Bača, Martin Červeň, Rastislav Pavlikovský, Tomáš Tatar, Jaroslav Janus, Boris Valábik a Martin Marinčin.

Richard Pánik

Tridsaťjedenročný 79-násobný slovenský reprezentant hral za svoju krajinu na ZOH 2014 v Soči, štyroch seniorských svetových šampionátoch, troch MS juniorov aj dvoch MS hráčov do 18 rokov.

V zámorskej profilige si okrem “ostrovanov” obliekal aj dresy tímov Tampa Bay Lightning, Chicago Blackhawks, Washington Capitals, Detroit Red Wings a Arizona Coyotes. “Blesky” ho draftovali v roku 2009 z 52. miesta. V kariére pôsobil aj v troch rôznych kluboch kanadskej juniorskej OHL a v českom Třinci.

Fotogaléria: Richard Pánik

Viac k témam: AHL, Calderov pohár, NHL, play off
Zdroj: Webnoviny.sk – Pánik v turbulentnej sezóne pomohol Chicagu Wolves získať Calderov pohár a jeho spoluhráč nešetril chválou (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase na MS do 18 rokov podľahli favoritovi, od Američanov dostali deväť gólov

Prehrávali už od tretej minúty, v každej tretine inkasovali po tri góly. Viac

45 minút ago

Bebbo – mobilná aplikácia UNICEF pre rodičov detí od 0 do 6 rokov

UNICEF, Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti Slovenskej lekárskej spoločnosti a občianske združenie Pediatri deťom predstavujú…

45 minút ago

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom. Viac

2 hodiny ago

Fico podporuje presun peňazí z eurofondov do samospráv, ktorý presadzuje Rašiho ministerstvo (video)

Fico považuje za dôležité aj zdynamizovať čerpanie zdrojov aj v Pláne obnovy a odolnosti. Viac

3 hodiny ago

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný…

3 hodiny ago