in ,

Nór Kristoffersen získal zlato v slalome, strieborného Ginnisa triumfol o dve desatiny sekundy

19.2.2023 (SITA.sk) – Triumf Nóra Henrika Kristoffersena v nedeľňajšom slalome mužov dal bodku za majstrovstvami sveta v zjazdovom lyžovaní vo Francúzsku. Dvadsaťosemročný pretekár zvíťazil napriek tomu, že po 1. kole figuroval až na 16. priečke.

Kristoffersen triumfoval o dve desatiny sekundy pred strieborným gréckym reprezentantom AJ Ginnisom. Bronz si vybojoval Talian Alex Vinatzer, ktorý mal v cieli manko 0,38 s na víťaza. Kristoffersen sa stal piatym Nórom v histórii, ktorý sa tešil z majstrovského titulu v slalome.

Obhajca titulu Nór Sebastian Foss-Solevaag, ktorý pred dvomi rokmi v talianskej Cortine d’Ampezzo senzačne vyťažil zo zaváhania viacerých favoritov, obsadil vo Francúzsku až 19. miesto (+1,36 s). Strieborný z MS 2021 Adrian Pertl skončil na 12. priečke so stratou 0,74 s na víťaza.

Na štart nedeľňajšieho slalomu sa postavil jediný slovenský reprezentant – Martin Hyška. Nedokončil však prvé kolo, keď vypadol v strednej časti trate.

Viac k témam: Courchevel, Majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: SITA.sk – Nór Kristoffersen získal zlato v slalome, strieborného Ginnisa triumfol o dve desatiny sekundy © SITA Všetky práva vyhradené.

V ktorom kraji majú sobáše radi a kde skôr prevláda „nechuť k manželstvu“? Na západe sa situácia diametrálne zmenila

Šeliga nevidí dôvod na menovanie úradníckej vlády prezidentkou, podľa neho je chaos v parlamente a nie na vláde SR