Naša individuálna kvalita v ofenzíve je vyššia ako u súpera, tvrdí tréner Midtjyllandu Thomasberg

Klub s jednou z najstarších a najrešpektovanejších futbalových akadémií v Škandinávii zatiaľ naposledy prehral 29. apríla 2024 v Silkeborgu (0:3), čiže takmer pred štyrmi mesiacmi.

21.8.2024 (SITA.sk) – Futbalisti ŠK Slovan Bratislava majú pred sebou poslednú dvojzápasovú prekážku v boji o hlavnú fázu Ligy majstrov 2024/2025. Dánsky tím FC Midtjylland má síce ťažko vysloviteľný názov (v preklade Stredné Jutsko), ale vo svojej krajine je spolu s FC Kodaň dlhodobo najúspešnejší.

Svedčia o tom štyri majstrovské tituly a dva pohárové triumfy z posledných desiatich rokov. Momentálne je klub z mesta Herning na tretej priečke dánskej Superligaen, ale v piatich zápasoch stále bez prehry s bilanciou 3 víťazstvá – 2 remízy.

Deväť výhier a päť remíz

Šnúra bez prehry v súťažných zápasoch je v skutočnosti oveľa natiahnutejšia. Klub s jednou z najstarších a najrešpektovanejších futbalových akadémií v Škandinávii zatiaľ naposledy prehral 29. apríla 2024 v Silkeborgu (0:3), čiže takmer pred štyrmi mesiacmi.

Odvtedy mužstvo trénera Thomasa Thomasberga v kombinácii dánskej najvyššej súťaže a predkôl Ligy majstrov vyhralo deväťkrát a päťkrát remizovalo. Zmeniť to môže Slovan už v stredu večer, úvodný výkop prvého súboja play-off v MCH Arene v Herningu je naplánovaný na 21.00 h.

V postup veria

“Máme pred sebou dva zápasy, ktoré rozhodnú o tom, či si zahráme minimálne ďalších osem zápasov v hlavnej časti Ligy majstrov. Každý duel v tejto súťaži je dôležitý a platilo to aj o tých predtým. Snívame o postupe a veríme v neho,” uviedol Thomas Thomasberg na predzápasovej tlačovej konferencii.

K úvodnému duelu proti súperovi z Bratislavy ešte dodal: “Chceme hrať od začiatku náš ofenzívny systém tak ako naposledy doma proti Ferencvárosu. Chceme zvíťaziť a najlepšie o viac ako jeden gól. Budú bojovať a pôjdu do toho naplno rovnako ako my. Naša individuálna kvalita v útoku je vyššia ako u súpera, ale oni zasa môžu preukázať viac skúseností a šikovnosti. Verím však, že sa ukáže naša kvalita a spôsobíme im veľké problémy.”

Simsir je pripravený čo najviac pomôcť tímu

Generálkou na Slovan bol pre Midtjylland piatkový superligový súboj na ihrisku Lyngby BK. Hostia zvíťazili 2:1 gólom mladého tureckého útočníka Arala Simsira v siedmej minúte nadstaveného času. Simsir si pamätá účasť Midtjyllandu v skupinovej fáze Ligy majstrov v sezóne 2020/2021, vtedy však pre zranenie nemohol zasiahnuť do zápasov. Produkt miestnej futbalovej akadémie je v Dánsku od svojich 14 rokov.

“Vtedy som sa zranil, ale aj tak rád spomínam na výnimočnosť Ligy majstrov. A to aj napriek tomu, že sa pre pandémiu koronavírusu hralo za zatvorenými dverami. Stretnutia proti Liverpoolu, Atalante a Ajaxu máme stále v pamäti. Nedá sa zabudnúť na to, keď máte proti sebe hráča, akým je Mohamed Salah a musíte proti nemu hrať,” zaspomínal si 22-ročný Simsir na klubovom webe.

Na margo črtajúcej sa veľkej šance zahrať si v zmenenej hlavnej fáze LM (po zmene formátu bude mať každý tím garantovaných 8 zápasov proti ôsmim súperom, 4 doma a 4 vonku) ešte dodal: “Hrať v drese FC Midtjylland Ligu majstrov by som prirovnal k účasti s tureckou reprezentáciou na majstrovstvách sveta. Verím, že sa mi podarí jedno i druhé. Som pripravený čo najviac pomôcť tímu, hoci zápasy v našej Superlige sú úplne niečo iné ako v Lige majstrov.”

Viac k témam: Liga majstrov 2024/2025
Zdroj: SITA.sk – Naša individuálna kvalita v ofenzíve je vyššia ako u súpera, tvrdí tréner Midtjyllandu Thomasberg © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.