in ,

Nadal sa stal najstarším víťazom Roland Garros, vo finále dal Ruudovi aj kanára (video)

5.6.2022 (Webnoviny.sk) – Španielsky tenista Rafael Nadal zvíťazil aj na druhom grandslamovom turnaji v roku 2022, po Australian Open ovládol Roland Garros v Paríži.  Nóra Caspera Ruuda zdolal v nedeľňajšom finále mužskej dvojhry za 2 hodiny a 18 minút 6:3, 6:3, 6:0, zaznamenal 14. triumf na tomto antukovom podujatí a celkovo 22. grandslamový titul v kariére.

Zároveň sa stal vo veku 36 rokov najstarším šampiónom na RG, keď prekonal doterajší rekord Andresa Gimena z roku 1972 (34 rokov). Nadal je tiež druhým najstarším finalistom RG po Donovi Budgeovi, ktorý hral v roku 1930 vo finále ako 37-ročný.

Dvadsaťtriročný Ruud sa pred tohtoročným Roland Garros nikdy nedostal ďalej ako do štvrtého kola na grandslamovom turnaji. Od začiatku roka 2020 zaznamenal na antuke 66 zápasových triumfov a sedem víťazných turnajov, najviac zo všetkých hráčov. Ako prvý Nór v histórii sa prebojoval do finále grandslamového turnaja.

Roland Garros – finále

Rafael Nadal (Šp./5) – Casper Ruud (Nór./8) 6:3, 6:3, 6:0

Nadal v úvodnom sete zobral súperovi jeho prvé podanie a viedol 2:0. Potom svoj “serv” stratil, ale následne si ho štyrikrát udržal, dvakrát brejkol Ruuda a set ovládol pomerom 6:3 za 51 minút.

V druhom sete Ruud ako prvý brejkol Nadala a viedol 3:1, ale potom prehral päť gemov za sebou. Nadal mu vzal až tri podania a aj keď Ruud odvrátil v deviatej hre tri setbaly, ten štvrtý už Nadal využil a po 57 minútach triumfoval 6:3.

V treťom sete Nadal absolútne dominoval, Ruudovi v ňom uštedril “kanára” presne za pol hodiny. V zápase zaznamenal 37 víťazných úderov, kým Ruud iba 16.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Paríž, Roland Garros
Zdroj: Webnoviny.sk – Nadal sa stal najstarším víťazom Roland Garros, vo finále dal Ruudovi aj kanára (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Francúzsko zasiahli silné búrky s krupobitím, zomrela jedna žena a blesk spôsobil požiar striech

Dodávky ťažkých zbraní Ukrajine zo Západu musia byť dlhodobé, vyhlásila Maľarová