Categories: Šport

MS v hokeji 2027 chcú organizovať tri krajiny, jedna z nich ešte nikdy neuspela

30.9.2022 (Webnoviny.sk) – O organizáciu elitnej kategórie hokejových majstrovstiev sveta v roku 2027 sa uchádzajú Nemecko, Kazachstan a Nórsko. Do uvedeného termínu sú už svetové šampionáty rozdelené.

Šampionát bude aj v Česku

V jari 2023 budú jednotlivé výbery bojovať o medaily vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige, o rok neskôr bude svetovú elitu hostiť Česko (Praha a Ostrava), v roku 2025 Švédsko s Dánskom (Štokholm a Herning) a v roku 2026 Švajčiarsko (Zürich a Fribourg).

Spomedzi tria kandidátov na organizáciu MS 2027 sa zatiaľ naposledy konal svetový šampionát v Nemecku, v roku 2017 Kolín nad Rýnom hostil súboje spolu s francúzskym Parížom. V Nórsku sa doteraz konali MS naposledy v roku 1999, hostili ich mestá Lillehammer, Oslo a Hamar.

Kazachstan sa v minulosti už uchádzal o organizácie svetového šampionátu, no neuspel ani raz. Informuje o tom web insidethegames.biz.

Nóri ponúkajú Oslo a Trondheim

Nemci zatiaľ neinformovali, ktoré ich mestá majú záujem hostiť MS 2027. Nóri ponúkajú Oslo (14-tisícová Telenor Arena) a Trondheim (8-tisícová hala Trondheim Spektrum). Ak by uspel Kazachstan, súboje by sa konali v mestách Astana a Almaty v arénach s kapacitami 11 400 resp. 12 500 miest.

Nórsko v minulosti hostilo dvakrát ZOH (Oslo 1952 a Lillehammer 1994), v Nemecku sa pod piatimi kruhmi bojovalo v Garmisch-Partenkirchene 1936. Kazachstan bojoval o pridelenie ZOH 2022, no neuspel v boji s čínskym Pekingom.

Organizátora MS 2027 vyberú pravdepodobne počas najbližšieho svetového šampionátu na Kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v Tampere. Ešte predtým si predstavitelia federácie pozrú prezentácie uchádzačov a absolvujú kontrolné cesty do uvedených krajín.

Informačný servis

Agentúra SITA

Recent Posts

Slovenská pošta zvyšuje dostupnosť doručovania zásielok, rozširuje partnerské prevádzky na balíky

Mnohé partnerské prevádzky na výdaj zásielok sú otvorené aj cez víkendy a do neskorých poobedňajších…

8 hodín ago

Záplavy v Brazílii majú desiatky obetí, sú najhoršie za viac ako 80 rokov (video)

Záplavy podľa úradov postihli 281 obcí. Viac

10 hodín ago

Reedukačné centrum pre dievčatá v Trstíne po rokoch skončí, zamestnanci si už hľadajú prácu inde

Generálny prokurátor po neohlásenej návšteve konštatoval, že podmienky v zariadení „sú katastrofálne a nehodné starostlivosti…

11 hodín ago

Posledné ruské útoky na ukrajinský energetický systém spôsobili škody za viac ako miliardu dolárov

Najväčšie škody v dôsledku masových útokov utrpeli tepelné a hydrogeneračné zariadenia, ako aj elektrické prenosové…

12 hodín ago

Tínedžer sa priznal na polícii v súvislosti s útokom na kandidáta do Európskeho parlamentu

„Zažívame nový rozmer antidemokratického násilia," povedala ministerka. Viac

13 hodín ago

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne podvodné drony

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Slovensko okrem bilaterálnej humanitárnej pomoci bude Ukrajine aj naďalej nevojensky…

13 hodín ago