MS v hokeji 2024 (výsledky semifinále): Finále bude Česko a Švajčiarsko, súboj o bronz Švédsko – Kanada (video+foto)

Výsledky semifinálových zápasov na MS v hokeji 2024.

25.5.2024 (SITA.sk) – Do finále svetového šampionátu v Česku sa prebojovali výbery Švajčiarska a domáceho Česka. Česi v sobotňajšom popoludňajšom finále zdolali Švédov 7:3 a v nedeľu večer zabojujú o siedmy titul majstrov sveta. Švajčiari vyradili obhajcov zlata Kanaďanov.

Viac o téme: MS v hokeji 2024

>>> Slovensko na MS v hokeji 2024

Semifinále Švédsko – Česko

V ére samostatnosti sa Česi prebojovali do svojho ôsmeho finále a zaujímavosťou je, že v súboji o zlato prehrali zatiaľ iba raz.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Semifinále MS v hokeji 2024: Švédsko – Česko (fotografie)

V sobotu síce v prvej tretine prehrávali 0:1 aj 1:2, v oboch prípadoch však onedlho vyrovnali. O triumfe rozhodli počas troch minút druhej časti, keď Ondřej Kaše, Martin Nečas a Dominik Kubalík “vyhnali” Filipa Gustavssona zo švédskej bránky.

Za “tri korunky” síce potom skorigoval Joel Eriksson Ek, no v tretej dvadsaťminútovke dvakrát “udrel” Lukáš Dostál a spečatil finálovú miestenku pre Čechov. Švédi na medailu z MS čakajú už od mája 2018, vtedy v Dánsku brali zlato. Český tím zatiaľ naposledy pred dvoma rokmi vybojoval bronz na šampionáte vo Fínsku.

Semifinále Kanada – Švajčiarsko

Švajčiari viedli nad Kanaďanmi po prvej tretine 2:0, ale v ďalšom priebehu sa výberu “krajiny javorového listu” podarilo vyrovnať.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Semifinále MS v hokeji 2024: Kanada – Švajčiarsko (fotografie)

V predĺžení gól nepadol a v nájazdoch rozhodol Sven Andrighetto. Výber Švajčiarska sa do finále MS prebojoval po štvrtý raz, zatiaľ ani raz nedosiahli na najcennejší kov. Švajčiarom v semifinále vyšla odveta za prehru s Kanaďanmi zo základnej skupiny 2:3.

“Kolíska hokeja” nechýbala vo finále svetového šampionáte v predchádzajúcich štyroch edíciách, on teraz isto nepridá no zbierky 29. titul, o 54. medailu v histórii budú v nedeľu bojovať proti Švédom.

MS v hokeji 2024 – výsledky semifinále

Zobraziť fotogalériu k článku:
Semifinále MS v hokeji 2024 (fotografie)

Praha (O2 Arena)

Švédsko – Česko 3:7 (2:2, 1:3, 0:2)

Kanada – Švajčiarsko 2:3 po sam. nájazdoch (0:2, 1:0, 1:0 – 0:0, 0:1)

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024, Praha
Zdroj: SITA.sk – MS v hokeji 2024 (výsledky semifinále): Finále bude Česko a Švajčiarsko, súboj o bronz Švédsko – Kanada (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.