Morvay nahradí Úradníka na olympiáde v Paríži, schválila to olympijská komisia aj organizátori

S Michalom Morvayom sa v Paríži počíta ako s náhradníkom na miešanú chodeckú štafetu.

20.7.2024 (SITA.sk) – Vedúci slovenskej výpravy na Hrách XXXIII. olympiády v Paríži Roman Buček dostal necelý týždeň pred slávnostným otvorením podujatia pozitívnu správu.

Komisia, v ktorej má zastúpenie Medzinárodný olympijský výbor (MOV), World Athletics (WA) a organizačný výbor OH 2024, vydala súhlasné stanovisko k návrhu vedenia slovenskej výpravy, aby v slovenskej výprave Michal Morvay mohol nahradiť Miroslava Úradníka.

Úradník má pozastavenú činnosť

Ten má vzhľadom na nezrovnalosti v biologickom pase predbežne pozastavenú športovú činnosť. Informoval o tom web Slovenský olympijský a športový výbor v tlačovej správe.

S Michalom Morvayom, ktorý takisto ako Úradník štartoval na predchádzajúcich OH v Tokiu, sa v Paríži počíta ako s náhradníkom na miešanú chodeckú štafetu.

Chodeckou jednotkou bude Černý

Slovenskou mužskou chodeckou jednotkou v Paríži bude Dominik Černý. Ten nastúpi na individuálne preteky na 20 km a mal by figurovať aj v miešanej štafete spolu s Hanou Burzalovou.

Miešaná štafeta bude mať na OH 2024 olympijskú premiéru. V programe OH nahradila preteky mužov na 50 km, ktoré sa naposledy uskutočnili v Tokiu 2020.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk – Morvay nahradí Úradníka na olympiáde v Paríži, schválila to olympijská komisia aj organizátori © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.