Categories: ŠportTenis

Medvedev, Murray aj Serena na US Open pokračujú. Tsitsipas a Halepová senzačne vypadli už v prvom kole (video)

30.8.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský tenista Daniil Medvedev úspešne vykročil za obhajobou prvenstva na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny – US Open v New Yorku.

V pondelňajšom dueli 1. kola dvojhry zvíťazil nad Američanom ruského pôvodu Stefanom Kozlovom v troch setoch 6:2, 6:4, 6:0. V ďalšom kole Medvedev natrafí na Francúza Arthura Rinderknecha.

„V stredu musím byť čo najlepší a pokúsim sa to zvládnuť,“ povedal 26-ročný rodák z Moskvy. Triumf na US Open sa naposledy podarilo obhájiť Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, ktorý na podujatí triumfoval päťkrát po sebe v rokoch 2004-2008.

Tsitsipasa zdolal kvalifikant

V singlovom „pavúku“ už nepokračuje turnajová „štvorka“ – Grék Stefanos Tsitsipas. Ten nestačil na kolumbijského kvalifikanta Daniela Elahiho Galána a podľahol mu 0:6, 1:6, 6:3, 5:7.

Do 2. kola naopak postúpil i Brit Andy Murray, ktorý turnaj vo Flushing Meadows vyhral presne pred desiatimi rokmi. Tridsaťpäťročný rodák z Glasgowa zvíťazil nad 24. nasadeným Argentínčanom Franciscom Cerundolom 7:5, 6:3, 6:3. Keď po stretnutí dostal otázku týkajúcu sa jeho triumfu na US Open v roku 2012, odvetil: „Zdá sa mi, že je to už dávno. Odvtedy sa v mojej kariére udialo mnoho.“

Halepová nestačila na Snigurovú

V ženskej časti turnaja sa zrak mnohých upieral na skúsenú Američanku Serenu Williamsovú, keďže v ostatných dňoch sa šírili správy, že turnaj US Open by mohol predstavovať jej rozlúčku s profesionálnou kariérou.

Po tom, ako zdolala čiernohorskú súperku Danku Koviničovú 6:3, 6:3, odmietla povedať, či toto podujatie bude jej posledné. „Budem naďalej nejasná, pretože človek nikdy nevie,“ povedala o necelý mesiac 41-ročná Serena, ktorá v ďalšom kole nastúpi proti turnajovej dvojke – Estónke Anett Kontaveitovej.

Starosti s 2. kolom dvojhry už odpadli Rumunke Simone Halepovej. Niekdajšia svetová jednotka a siedma nasadená hráčka nestačila v 1. kole na 20-ročnú Ukrajinku Dariu Snigurovú a prehrala 2:6, 6:0, 4:6.

Viac k témam: US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Medvedev, Murray aj Serena na US Open pokračujú. Tsitsipas a Halepová senzačne vypadli už v prvom kole (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Mestské zastupiteľstvo v Trnave rozhodlo o zákaze herní, kasína však v meste fungovať môžu

Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia, ktoré schválili. Viac

10 hodín ago

Ukrajina zaútočila dronmi na ropnú rafinériu v Rusku, vypukol tam požiar

Ukrajina je aj za útokom na rafinériu vo Voronežskej oblasti. Viac

10 hodín ago

Svet bol počas Sviatku práce plný demonštrácií, ľudia vyzývali na lepšie mzdy aj práva (foto)

Na niektorých miestach sa demonštrácie odohrali aj v propalestínskom duchu. Viac

11 hodín ago

Lexmann kritizuje predaj zbraní do Azerbajdžanu za poslednej vlády Fica (video)

Spomínaný kabinet podľa europoslankyne Miriam Lexmann predal zbrane tejto krajine aj napriek platnému embargu. Viac

12 hodín ago

Rozšírenie EÚ v roku 2004 bolo správny geopolitický aj ekonomický krok, vyjadril sa Dombrovskis

Bolo to najväčšie rozšírenie EÚ v jej histórii. Viac

13 hodín ago