in ,

Liverpool je podľa trénera Kloppa v skvelej situácii, „The Reds“ majú všetko vo svojich rukách, potvrdil Guardiola

1.4.2024 (SITA.sk) – V boji o anglický futbalový titul majú deväť zápasov pred koncom sezóny najbližšie k zisku trofeje hráči FC Liverpool, ktorí počas ostatného víkendu doma zvíťazili nad Brightonom 2:1.

Keďže sa vzájomný súboj ďalších dvoch ašpirantov na prvenstvo skončil bez gólov, pred londýnskym Arsenalom majú “The Reds” náskok dvoch bodov a pred obhajcom titulu Manchestrom City troch bodov.

Favorit je ten, kto je prvý

“Chlapci nás dostali do skvelej situácie,” zhodnotil kouč Jürgen Klopp, ktorý po sezóne opustí lavičku klubu.

Jeho zverenci v nedeľu s Brightonom prehrávali, ale Luis Díaz a Mohamed Salah zariadili obrat. Aj kormidelník konkurenčného Manchestru City priznal, že FC Liverpool má teraz všetko vo svojich rukách.

“Favorit je ten, kto je prvý. Druhý je Arsenal a my sme tretí,” uviedol Pep Guardiola.

Arsenal na pôde City prehral v predchádzajúcich ôsmich dueloch, v tejto sezóne však obhajcovi titulu “uchmatol” štyri ligové body a zdolal ho aj v augustovom súboji o Community Shield.

Arteta čaká do hráčov ešte viac

Kouč “The Gunners” Mikel Arteta však poznamenal, že od svojich hráčov čaká ešte viac, aby potvrdili, že sú pripravení ukončiť dominanciu Manchestru City pod trénerom Guardiolom.

“Zlepšujeme sa, bojujeme a začíname chápať, ako sa majú hrať takéto dôležité zápasy. Je však potrebné robiť aj iné kroky, aby sme sa stali majstrami. Mali by sme prísť na pôdu City a zvíťaziť tu. Teraz sme dosiahli iba remízu, takže stále máme priestor na zlepšenie,” uviedol Arteta.

Jeho zverenci majú v tejto sezóne Premier League lepšiu bilanciu aj s FC Liverpool, keďže s “The Reds” tiež raz zvíťazili a raz remizovali.

Citizens nezdolali ani jedného

Hráči City v tomto ročníku nezdolali ani jedného z uvedených dvoch konkurentov o titul, keďže s Liverpoolom uhrali dve remízy.

“Teraz už nemáme všetko vo vlastných rukách, keďže proti Liverpoolu ani Arsenalu už nenastúpime. Potrebujeme teda, aby niekde stratili body a my sme víťazili,” zhodnotil stredopoliar Bernardo Silva.

Podľa trénera Guardiolu všetko ešte nie je stratené. “Stále sme v hre. Som spokojný a hráčom som povedal, aby neboli smutní,” prezradil španielsky kormidelník.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: SITA.sk – Liverpool je podľa trénera Kloppa v skvelej situácii, „The Reds“ majú všetko vo svojich rukách, potvrdil Guardiola © SITA Všetky práva vyhradené.

Ukrajina dostala od Japonska vyše 118 miliónov dolárov, peniaze pôjdu na zdravotníctvo a opravu domov

Ukrajinci zahnali ruských sabotérov späť za hranice, snažili sa dostať do Sumskej oblasti