Categories: FutbalŠport

Liga národov: Herná mizéria slovenských futbalistov pokračuje, podľahli aj Azerbajdžanu

23.9.2022 (Webnoviny.sk) – Výsledková aj herná mizéria slovenskej futbalovej reprezentácie v Lige národov 2022/2023 pokračuje. Talianskemu trénerovi Francescovi Calzonovi nevyšiel debut na lavičke tímu SR, jeho zverenci v súboji 3. skupiny C-divízie LN prehrali v Trnave s výberom Azerbajdžanu 1:2.

Vedenie hostí zariadil tesne pred prestávkou Renat Dadašov, no v nadstavenom čase druhej časti Erik Jirka z pokutového kopu. Rozhodnutie zariadil v piatej minúte extra času Hojjat Haghverdi. Už pred duelom bolo známe, že Slováci nepostúpia späť do B-divízie, keďže výber Kazachstanu v Astane zdolal Bielorusov 2:1 a v predstihu si zaistil prvenstvo v skupine a postup nahor.

Účinkovanie v aktuálnej edícii Ligy národov ukončia Slováci v nedeľu v srbskom meste Bačka Topola, v ktorom o 18.00 h vyzvú výber Bieloruska. Bielorusi doteraz získali iba dva body a už sa nevyhnú zostupu, Slováci doteraz získali šesť bodov.

Liga národov 2022/2023

3. skupina (C-divízia)

Kazachstan – Bielorusko 2:1 (1:1)

Slovensko – Azerbajdžan 1:2 (0:1)

Trnava

Góly: 90.+ Jirka (z pok. kopu) – 44. Dadašov, 90.+ Haghverdi, ŽK: 57. Jirka, 62. Bénes – 19. Almeida, 66. Magomedalijev, 80. Sejdijev, rozhodovali: Collum – McGeachie, Connor (všetci Škót.)

Zostavy:
Slovensko: Rodák – Vallo, Šatka, Škriniar, Hancko – Bero (83. D. Ďuriš), Lobotka, Bénes (83. Mráz) – Regáli (63. Herc), Boženík (74. Zreľák), Jirka
Azerbajdžan: Magomedalijev – Haghverdi, B. Hüseynov, Mustafazade, Džafargulijev – Machmudov (83. Camalov), Eddy, Almeida (72. Isajev), Kökcü (72. Sejdijev) – Dadašov (77. Qurbanly), Šejdajev

V prvom polčase síce slovenskí futbalisti nepredviedli pekný futbal, no mali dve sľubné šance. Erik Jirka však po polhodine hlavičkoval nad a v 37. minúte mieril Matúš Bero do konštrukcie súperovej bránky. Tesne pred prestávkou po centri Ozana Kökcüho presne zakončil Renat Dadašov a hostia viedli 1:0.

Po zmene strán sa výber Azerbajdžanu sústredil na bránenie, Slováci dlho bez efektu dobíjali hosťujúcu defenzívu. V nadstavenom čase mali Slováci výhodu pokutového kopu, po faule na Dávida Hancka vyrovnal na 1:1 Erik Jirka. Keď sa už zdalo, že duel sa skončí deľbou bodov, Hojjat Haghverdi po rohovom kope využil nedorozumenie v domácej obrane a zaistil pre hostí cenný triumf.

Hlasy

zdroj. RTVS

Kristián Vallo (obranca SR): “Prvý polčas sme mali nejaké situácie, ale nevyužili a z jedine šance súpera sme inkasovali. Mali sme otvorené strany, po zmene strán sme hrali lepšie a na konci sme dostali smolný gól.

Matúš Bero (stredopoliar SR): “Bolí nás to, ale prvý polčas bol z našej strany zvláštny, boli sme zbytočne nervózni. Keď sa pozrieme na druhý polčas, tak to je futbal, ktorým sa chceme prezentovať.”

Milan Škriniar (obranca SR, kapitán): “Hlavne prvý polčas sme si chceli skúsiť veci, čo sme cvičili na tréningu. Cez polčas sme nejaké veci zmenili a zlepšila sa naša hra. Mali sme šance, ale musíme ich aj premieňať. My sa na nich nadrieme a súper premení dve z dvoch.”

Viac k témam: Liga národov
Zdroj: Webnoviny.sk – Liga národov: Herná mizéria slovenských futbalistov pokračuje, podľahli aj Azerbajdžanu © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Ukrajina už môže využívať západné zbrane pri útokoch na ruské územie, tvrdí lotyšská ministerka

Niektoré krajiny poskytli Ukrajine zbrane bez podmienok. Viac

26 minút ago

Becherovka definitívne patrí skupine Maspex

30. apríla 2024 bola sfinalizovaná transakcia medzi Grupou Maspex a Pernod Ricard Group o prevzatí…

26 minút ago

Ruský útok raketami na Odesu si vyžiadal 13 zranených, na mieste vznikol veľký požiar (video)

Ruské sily útočili na Odesu aj v predošlých dňoch, pričom ich útoky si vyžiadali mŕtvych…

1 hodinu ago

Mestské zastupiteľstvo v Trnave rozhodlo o zákaze herní, kasína však v meste fungovať môžu

Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia, ktoré schválili. Viac

12 hodín ago

Ukrajina zaútočila dronmi na ropnú rafinériu v Rusku, vypukol tam požiar

Ukrajina je aj za útokom na rafinériu vo Voronežskej oblasti. Viac

12 hodín ago

Svet bol počas Sviatku práce plný demonštrácií, ľudia vyzývali na lepšie mzdy aj práva (foto)

Na niektorých miestach sa demonštrácie odohrali aj v propalestínskom duchu. Viac

13 hodín ago