in ,

Lewandowski na narodeniny zariadil prvý triumf FC Barcelona v sezóne, „žltá ponorka“ zdolala Atlético Madrid (video)

22.8.2022 (Webnoviny.sk) – Poľský futbalista Robert Lewandowski zaznamenal v deň svojich 34. narodením prvé dva súťažné góly v drese španielskeho klubu FC Barcelona, v nedeľňajšom zápase 2. kola La Ligy 2022/2023 nimi zariadil víťazstvo 4:1 na pôde Realu Sociedad San Sebastián.

Lewandowski skóroval už v prvej minúte

Katalánci si pripísali prvý triumf v aktuálnej sezóne aj vďaka presným zásahom Francúza Ousmana Dembélého a španielskeho mladíka Ansuho Fatiho.

Lewandowski otvoril skóre duelu už v úvodnej minúte jeho typickým spôsobom – pohotovou a presnou strelou zvnútra šestnástky.

Druhý gól na 3:1 vsietil v 68. min opäť z jeho obľúbenej pozície po prihrávke Fatiho. V 79. min si úlohy vymenili a Lewandowski prihral na gól Fatimu, ktorý upravil výsledok na konečných 4:1.

Villareal zdolal Atlético a je na čele

Barcelona sa so štyrmi bodmi posunula na piate miesto v ligovej tabuľke, pred ňou sú len šesťbodové tímy – Villarreal, Real Madrid, Betis Sevilla a Osasuna Pamplona.

“Bol to pre nás dôležitý zápas po sklamaní z toho predošlého. Vstúpili sme doň s veľkou motiváciou zvíťaziť a to sa nám aj podarilo,” uviedol stredopoliar “blaugranas” Pedri González, ktorý vyzdvihol o 15 rokov staršieho spoluhráča Lewandowského: “Má 34 rokov, ale vyzerá na 20. Je šialené, koľko gólov strieľa a ako pracuje na tom, aby pomohol tímu.”

Villarreal sa dostal v nedeľu na čelo La Ligy o skóre pred Real Madrid vďaka triumfu 2:0 na ihrisku Atlética Madrid, po dvoch zápasoch sezóny má skóre 5:0. Duel mal výnimočnú príchuť pre trénera Unaia Emeryho, ktorý pretrhol šnúru 12 ligových zápasov bez víťazstva v zápasoch proti svojmu rivalovi Diegovi Simeonemu.

“Bolo pre mňa vždy náročné stáť proti Simeonemu. Ukazuje to, aký je dobrý a stále sa pritom zlepšuje,” uviedol Emery, ktorý v predošlých 12 zápasoch ako kouč zaznamenal proti tímu so Simeonem na lavičke päť prehier a sedem remíz.

Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Lewandowski na narodeniny zariadil prvý triumf FC Barcelona v sezóne, „žltá ponorka“ zdolala Atlético Madrid (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Dávid Hancko mení dres, z pražskej Sparty sa sťahuje do Feyenoordu Rotterdam

Ricziová bude opäť kandidátkou na dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu EÚ, treba však ešte súhlas vlády