Krátke správy z letnej olympiády v Paríži

Aktuálne z letnej olympiády v Paríži.

31.7.2024 (SITA.sk) –

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

*Po desiatich kvalifikačných rozjazdách olympijských pretekov vo windsurfingu patrí slovenskému reprezentantovi Róbertovi Kubínovi dvadsiata tretia priečka v konkurencii 24 pretekárov. Na čele je Austrálčan Grae Morris pred Poliakom Pawlom Tarnowským a Izraelčanom Tomom Reuvenym. V piatej rozjazde obsadil Kubín 21. miesto. Do štvrtka by mali windsurfisti v Marseille absolvovať 15 jázd a po nich najlepšia desiatka postúpi do štvrťfinále.

*Španielsky tenisový velikán Rafael Nadal ukončil svoje pôsobenie na olympijských hrách v Paríži už aj vo štvorhre. Spoločne s krajanom Carlosom Alcarazom vo štvrťfinále nestačili na americké duo Austin Krajicek, Rajeev Ram a podľahli mu za 99 minút 2:6, 4:6. Súpermi Američanov v boji o postup do finále budú Česi Tomáš Macháč a Adam Pavlásek.

*Japonec Šinnosuke Oka získal na olympijských hrách v Paríži titul v športovej gymnastike mužov vo viacboji. Bývalý juniorský majster sveta zvíťazil so súčtom 86,832 bodu pred dvojicou Číňanov Čang Po-chengom a Siao Žuo-tchengom. Obhajca olympijského zlata Dajki Hašimoto z Japonska spadol počas jazdy na koni a skončil šiesty. Finále viacboja žien príde na rad vo štvrtok, najväčšie favoritky sú Američanky Simone Bilesová a Suni Lee.

*Basketbalisti Srbska si uchovali šancu na postup do štvrťfinále olympijského turnaja v Lille. Srbi zdolali Portoričanov vysoko 106:77 (52:35), druhý duel C-skupiny USA – Južný Sudán sa začne v stredu o 21.00 h. V stredu sa darilo aj basketbalistkám Srbska, ktoré si poradili s Číňankami 81:59 (45:39). Srbky majú v A-skupine už dve víťazstvá.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Paríž
Zdroj: SITA.sk – Krátke správy z letnej olympiády v Paríži © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.