in ,

Kapitánka slovenských hokejistiek ukončila kariéru, po desiatich sezónach v Rusku bude trénovať deti

7.5.2022 (Webnoviny.sk) – Vo veku 29 rokov sa rozhodla ukončiť kariéru skúsená slovenská hokejová útočníčka Nicol Lucák Čupková. Kapitánka reprezentácie SR na klubovej úrovni strávila desať sezóne v ruskom tíme Agideľ Ufa, po novom sa v severočeskom Liberci bude venovať trénerstvu detí. Informuje o tom oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Rozhodnutie ukončiť kariéru ovplyvnilo viacero faktorov. Bola som však pripravená skončiť po tejto alebo nasledujúcej sezóne. Prispel k tomu aj aktuálny konflikt, keďže som žiadala v Rusku o prechodný pobyt a manžel o pracované povolanie, ktoré sme tým pádom nedostali. Bola som v Ufe dlhých deväť rokov sama, až v desiatej sezóne mi robil spoločnosť manžel. Rozhodla som sa, že sama v Rusku nechcem pokračovať. Chceli sme byť spolu, ale nájsť profesionálny ženský klub, kde by on mohol zároveň trénovať, bolo viac-menej nemožné,” povedala pre HockeySlovakia.sk.

Definitívnu bodku za kariérou dala Nicol Lucák Čupková na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta žien vo francúzskom Angers vo víťaznom súboji proti výberu Rakúska 2:1. Účastníčka ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri využila šancu a v Česku plynule prejde medzi trénerov. “Dostala som možnosť trénovať deti a rozhodla som sa odštartovať trénerskú kariéru. Verím, že v budúcnosti by som mohla pomôcť aj slovenskému dievčenskému resp. ženskému hokeju. Trénerskú pozíciu som si vyskúšala už na turnaji Hokejovej galaxie v Považskej Bystrici a bola to pre mňa výborná skúsenosť,” poznamenala.

Viac k témam: Ukončenie kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk – Kapitánka slovenských hokejistiek ukončila kariéru, po desiatich sezónach v Rusku bude trénovať deti © SITA Všetky práva vyhradené.

Štefánik vložil do základov slovenskej štátnosti pevné kamene, pre Kollára je zdrojom inšpirácie

Mikulec si má klesajúcu podporu koalície vyhodnotiť sám, podľa poslancov OĽaNO si však svoju robotu robí dobre