Jamajská investičná spoločnosť údajne obrala Usaina Bolta o milióny dolárov, vyšetruje ju aj FBI

25.1.2023 (Webnoviny.sk) – Jamajská vláda požiadala americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) o pomoc pri vyšetrovaní rozsiahlej finančnej sprenevery zo strany jamajskej investičnej spoločnosti Stocks and Securities Limited, ktorá údajne obrala o viac ako 12 miliónov dolárov legendárneho šprintéra Usaina Bolta. Právni zástupcovia 9-násobného olympijského víťaza dali firme čas do piatka, aby vrátila peniaze. V opačnom prípade sa obrátia na súd.

Bolt na mizine

Spomenutá spoločnosť sídliaca v jamajskom hlavnom meste Kingston je podozrivá z toho, že okrem Bolta podviedla množstvo ďalších osôb, najmä starších ľudí a tiež vládne agentúry počas ostatných 13 rokov.

Tridsaťšesťročnému držiteľovi svetových rekordov v šprinte na 100 m aj 200 m údajne zostalo na účte len 12-tisíc dolárov z pôvodnej sumy viac ako 12,7 milióna. Firma vraj svojim klientom klamala o tom, koľko finančných prostriedkov im zostáva na účte.

Okradnuté aj vládne inštitúcie

Prostredníctvom spoločnosti Stocks and Securities Limited preinvestovali milióny dolárov aj jamajský Národný fond zdravia, Národná poľnohospodárska spoločnosť a ďalšie vládne inštitúcie. Jamajská Komisia pre finančné služby už začala s vyšetrovaním a tamojší minister financií Nigel Clarke už poveril národnú banku, aby spravovala financie v krajine. Podľa jeho slov sa občania nemusia báť o ekonomiku ostrovného štátu a spomenutá firma príde o všetko, čo za peniaze získané podvodmi nadobudla.

“Hnevá nás to o to viac, že údajný podvod mal trvať 13 rokov, že podozriví zámerne a bezcitne cielili na staršie osoby a našu milovanú a rešpektovanú národnú ikonu Usaina Bolta,” povedal Clarke, ktorý verí v usvedčenie a potrestanie vinníkov: “Netreba panikáriť, finančný sektor zostáva silný. Úrady zistia, ako presne boli peniaze údajne ukradnuté, kto na tom najviac zarobil a kto to zorganizoval. Keď okradnete svojich klientov, ohrozíte finančný systém a spôsob nášho života, jamajská spoločnosť vás bude chcieť na dlho uväzniť.”

Viac k témam: finančný podvod
Zdroj: Webnoviny.sk – Jamajská investičná spoločnosť údajne obrala Usaina Bolta o milióny dolárov, vyšetruje ju aj FBI © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Nostalgia¿, dlho očakávaná expozícia z obdobia bývalého režimu, otvorila svoje dvere pre návštevníkov

Expozícia sa nachádza priamo v centre mesta, na Námestí gen. M. R. Štefánika v priestoroch…

11 minút ago

Kyjev očakáva raketové útoky počas pravoslávnej Veľkej noci. Úrady vyzývajú obyvateľov, aby nenavštevovali kostoly

„Nezabúdajte, že krajina je vo vojne,“ uviedol na komunikačnej platforme Telegram Popko. Viac

1 hodinu ago

Ruské útoky na Ukrajine doteraz zasiahli takmer dvetisíc kultúrnych objektov

Tento počet nezahŕňa poškodené alebo zničené pamiatky kultúrneho dedičstva. Viac

13 hodín ago

Švédi odmietli zavedenie systému VAR, tréner anglického tímu Tottenham Hotspur vtipkuje, že sa tam presťahuje

V anglickej Premier League sú verdikty VAR naďalej spornou záležitosťou. Viac

13 hodín ago

Rusi zaútočili riadenými bombami na ukrajinské mesto Derhači, šesť detí skončilo v nemocnici

„Dve deti utrpeli ľahké zranenia končatín a štyri stredne ťažké zranenia. Všetky obete hospitalizovali,“ uviedol…

14 hodín ago