Jakub Grigar zopakoval v kajak krose svoje umiestnenie zo slalomu a teší sa zo šiesteho miesta (foto)

Zo zisku zlatej medaily sa tešil Novozélanďan Finn Butcher, druhý skončil Brit Joseph Clarke a tretí Noah Hegge z Nemecka.

5.8.2024 (SITA.sk) – V poslednej disciplíne vodného slalomu na OH 2024 v Paríži Slovensko medailu nezískalo, keďže Jakub Grigar nepostúpil do finále kajak krosu.

V tzv. malom finále o 5.- 8. miesto ho klasifikovali na druhej priečke, čiže celkovo mu patrí šiesta pozícia. Zopakoval tým svoje umiestnenie zo svojej hlavnej disciplíny – singlkajaka.

Posunul sa po chybe súpera

Zo zisku zlatej medaily sa tešil Novozélanďan Finn Butcher, druhý skončil Brit Joseph Clarke a tretí Noah Hegge z Nemecka.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

V pondelok popoludní na kanáli vo Vaires-sur-Marne 27-ročný Grigar najprv aj so šťastím zvládol štvrťfinálovú eliminačnú jazdu, no v semifinále obsadil posledné štvrté miesto za Novozélanďanom Finnom Butcherom, Josephom Clarkom z Veľkej Británie a Poliakom Mateuszom Polaczykom.

V následnom „malom finále“ o 5. pozíciu rodák z Liptovského Mikuláša predviedol tretiu najrýchlejšiu jazdu, ale Poliak Mateusz Polaczyk urobil chybu na prvej bránke, a tak sa Grigar posunul pred neho na 6. miesto.

Veľký chaos na vode

“Znie to neuveriteľne, nečakal to nikto, ani ja sám. Som rád, že to takto vyšlo a môžem sa tešiť zo šiesteho miesta,” uviedol Jakub Grigar pre STVR a ďalej pokračoval: “Kajak kros je jeden veľký chaos na vode, pár úderov pádlom som si užil aj ja. Pôjdem do šatne a priložím si ľadové uteráky na tie miesta. Tento šport je čisto o šťastí, keď ste traja zakliesnení pádlami vo valci, neviete kde je predná a kde zadná časť lode, je to len o šťastí. Pripraviť sa na slalom aj na kajak kros zároveň je veľmi ťažké, v budúcnosti sa to zrejme oddelí a budú samostatne špecializovaní slalomári a krosári. Moje šieste miesto v kajak krose mi trochu pomohlo vyrovnať sa so sklamaním zo šiesteho miesta v kajaku. Sú to dva rozdielne príbehy. Mám za sebou tri olympiády a tá ďalšia v Los Angeles je určite pre mňa stále veľká motivácia. Momentálne ma však pichá v ramene, možno s ním pôjdem na operáciu, uvidím…..”

Medzi ženami vystúpila na najvyšší stupienok v kajak krose Noemi Foxová z Austrálie, mladšia sestra dvojnásobnej zlatej medailistky z Paríža Jessicy Foxovej.

Striebro získala domáca Angele Hugová a bronz Kimberley Woodsová z Veľkej Británie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Jakub Grigar na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Viac k témam: kajak kros, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk – Jakub Grigar zopakoval v kajak krose svoje umiestnenie zo slalomu a teší sa zo šiesteho miesta (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.