in ,

Hlavaj opúšťa HC Slovan Bratislava a mieri do českej extraligy

1.5.2023 (SITA.sk) – Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj opustil tím HC Slovan Bratislava a podpísal zmluvu na dva roky s klubom HC Škoda Plzeň, český extraligista o tom informoval na svojom webe.

Dvadsaťjedenročný Hlavaj pôsobil v tíme “belasých” v ostatných dvoch sezónach a chytal aj za tím Modré krídla Slovan v nižšej Slovenskej hokejovej lige. Martinský rodák prispel k zisku majstrovského titulu pre A-mužstvo v sezóne 2021/2022, predtým hrával tri roky v zámorských súťažiach QMJHL a USHL.

“Dlhšie som rozmýšľal o tom, že by som chcel odísť zo Slovenska a nájsť si lepší angažmán. Zvažoval som viacero ponúk a tá plzenská sa mi páčila najviac. Cítil som, že majú o mňa záujem. Je tu skvelé zázemie a mesto je pekné,” povedal slovenský reprezentant o novom pôsobisku pre klubový web.

“Samuel je mladý a perspektívny gólman, ktorý sa chce posunúť v kariére o krok ďalej. Je robustný a zároveň šikovný v práci s hokejkou. Veríme, že sa u nás bude chcieť pobiť o miesto v bránke,” vyhlásil o Hlavajovi generálny manažér Plzne Martin Straka.

Doplnil ho tréner brankárov v klube Rudolf Pejchar: “Samuela sme si vyhliadli na základe odporúčania a potom som sledoval jeho zápasy. Zaujal ma tým, že napriek svojej výške sa v bránke dobre pohybuje, má dobrú rozohrávku aj prácu s hokejkou. Okrem slovenských súťaží má skúsenosti aj zo zámoria.”

Viac k témam: Česká Tipsport extraliga, Tipos extraliga
Zdroj: SITA.sk – Hlavaj opúšťa HC Slovan Bratislava a mieri do českej extraligy © SITA Všetky práva vyhradené.

Čaputová: Sviatok práce nám pripomína právo človeka pracovať v dôstojných podmienkach a za spravodlivú odmenu

Členstvo v Európskej únii nám podľa Káčera neprinieslo iba ekonomické výhody či prosperitu