HK Dukla Trenčín má nového fínskeho trénera, premiéru zažije už proti Slovanu

Tommi Hämäläinen tak bude druhým fínskym trénerom v aktuálnej sezóne slovenskej extraligy.

26.10.2024 (SITA.sk) – Novým trénerom slovenského hokejového klubu HK Dukla Trenčín sa v sobotu stal Tommi Hämäläinen. Štyridsaťdeväťročný Fín prichádza pod Čákov hrad s vizitkou skúseného kormidelníka, ktorý pôsobil na rôznych pozíciách v popredných klubov vo Fínsku, Švédsku i Švajčiarsku.

Prvé stretnutie s hráčmi

„Vojaci“ o jeho angažovaní informovali na oficiálnom webe klubu. Hämäläinen v sobotu dopoludnia absolvoval prvé oficiálne stretnutie s hráčmi, realizačným tímom a vedením klubu, po ktorom nasledoval i prvý tréning na ľade.

Na nového hlavného trénera som dostal z viacerých strán veľmi dobré referencie. Je to kvalitný moderný tréner, ktorý chce v každom z hráčov prebudiť vášen pre hokej a rozvíjať tím spoločne. Má líderské kvality, je ľudský a starostlivý, avšak zároveň rázny a zásadový, čo je na tejto pozícii dôležité. Potrebujeme otočiť sezónu a toto je ďalší krok k tomu,“ povedal športový manažér trenčianskeho klubu Mário Bližňák.

Premiéra proti Slovanu

Severan, ktorý doteraz naposledy pôsobil vo fínskej najvyššej súťaži v tíme Jyväskylä v pozícii asistenta trénera, zažije premiéru už v nedeľňajšom súboji 14. kole extraligy na ľade Slovana Bratislava. Jeho asistentmi budú Ivan Feneš spoločne s Pavlom Mihálikom, kouči, ktorí v štruktúrach klubu pracovali v uplynulých mesiacoch a danú pozíciu zastávali aj pod predchádzajúcim koučom Ernestom Bokrošom.

Hämäläinen tak bude druhým fínskym trénerom v aktuálnej sezóne slovenskej extraligy. Od minulej sezóny vedie michalovskú Duklu jeho krajan Tomek Valtonen. Trenčínu patrí po dvanástich odohraných dueloch predposledná priečka, pričom pred poslednými Novými Zámkami vedie len o lepšie skóre. Dukla prehrala až jedenásť zo štrnástich ligových vystúpení, vrátane piatkovej vysokej prehry 1:7 na ľade Košíc.

Viac k témam: Tipos extraliga 2024/2025, Tréner
Zdroj: SITA.sk – HK Dukla Trenčín má nového fínskeho trénera, premiéru zažije už proti Slovanu © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.