Gajanová sa v Zürichu nedostala pod dve minúty, v behu na 800 metrov skončila na 10. mieste

Dvadsaťštyriročnej rodáčke z Liptovského Mikuláša sa v náročných podmienkach na dažďom zmáčanom podklade nepodarilo splniť ambiciózny cieľ.

6.9.2024 (SITA.sk) – Slovenská reprezentantka v atletike Gabriela Gajanová obsadila vo štvrtok na mítingu Diamantovej ligy vo švajčiarskom Zürichu v behu na 800 m 10. priečku. Dvadsaťštyriročnej rodáčke z Liptovského Mikuláša sa v náročných podmienkach na dažďom zmáčanom podklade nepodarilo splniť ambiciózny cieľ.

Túžila zabehnúť po desiaty raz čas pod dve minúty, no napokon finišovala výkonom 2:00,11 min.

Víťazkou bola úradujúca majsterka sveta

“Z pretekov mám zmiešané pocity, nevyšlo to, ako som si to predstavovala. Od začiatku som mala zlú pozíciu, no v cieľovej rovinke som ešte bojovala. Forma ešte aká-taká je, ale už cítim, že pomaly odchádza,“ povedala pre web atletika.sk vicemajsterka Európy z Ríma 2024.

Osemstovku na prestížnom mítingu Weltklasse na legendárnom štadióne Letzigrund vyhrala úradujúca majsterka sveta a bronzová z OH 2024 v Paríži Mary Moraová z Kene výkonom 1:57,08 min. Triumfovala pred Britkou Georgiou Bellovou (1:57,94) a Američankou Addison Wileyovou (1:58,16). Až deviatim pretekárkam sa podarilo zabehnúť čas pod dve minúty, prvá nad túto hranicu extratriedy bola práve Gajanová.

Gajanovej ôsmy štart v Diamantovej lige

Gajanová bežala v letnej sezóne dvanástu osemstovku, zürišský štart bol jej štvrtý v Diamantovej lige 2024. V marockom Marrakéší skončila štvrtá, v nórskom Osle ôsma a v poľskom Chorzówe na 1000 m bola mimo bodovania.

Pre zverenku švajčiarskeho trénera Louisa Heyera to bol ôsmy štart v Diamantovej lige v kariére, po piaty raz sa predstavila v bodovanej disciplíne. Viac účastí v prestížnom seriáli má zo slovenských atlétov len trojskokanka Dana Velďáková – 23. Záverečné preteky v mimoriadne úspešnej sezóne absolvuje strednotratiarka AK ZŤS Martin v pondelok 9. septembra na striebornom mítingu vo švajčiarskej Bellinzone.

Viac k témam: Diamantová liga IAAF, Slovenská reprezentantka v atletike
Zdroj: SITA.sk – Gajanová sa v Zürichu nedostala pod dve minúty, v behu na 800 metrov skončila na 10. mieste © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.