in ,

Futbalista Mina čelí obvineniu zo znásilnenia, hrozí mu až osem rokov za mrežami

2.4.2022 (Webnoviny.sk) – Španielskemu futbalovému útočníkovi Santimu Minovi z prvoligového tímu Celta Vigo hrozí osem až desať rokov za mrežami. Dvadsaťšesťročný rodák z Viga totiž spolu s ďalším futbalistom, obrancom Ibizy z nižšej súťaže Davidom Goldarom, čelia obvineniu zo znásilnenia, ktorého sa mali dopustiť ešte v roku 2017. Prokuratúra navrhuje pre Minu nepodmienečný trest na osem rokov, právnici obete až 9,5 roka.

Incident sa mal stať ešte v roku 2017 pri meste Almería, keď hral Santi Mina za FC Valencia. Žena ho obvinila zo znásilnenia v karavane, do ktorého šla s Davidom Goldarom. Pre Goldara žiadajú právnici obete 4,5-ročné väzenie, keďže údajne neurobil nič proti tomu, aby Mina ženu znásilnil. Dvojica futbalistov trvá na svojej nevine a žena s pohlavným stykom súhlasila.

Pojednávanie s dvojicou sa skončilo v piatok a vynesenie rozsudku sa očakáva v najbližších týždňoch. Pravdepodobne to však nebude bodka za prípadom, keďže obe strany sa môžu odvolať na najvyšší súd.

Viac k témam: Obvinenie zo znasilnenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Futbalista Mina čelí obvineniu zo znásilnenia, hrozí mu až osem rokov za mrežami © SITA Všetky práva vyhradené.

Administratívna záťaž zamestnávateľov pri dodržiavaní BOZP sa zníži, zlúči sa odborná spôsobilosť dvoch technikov

Kto nakoniec obsadí post komisára pre deti? V hre je Hatráková a kandidáta bude mať aj Sme rodina