Categories: FutbalŠport

FC Barcelona prehrala v Pamplone s Osasunou. Prvú bodovú stratu vzal tréner Flick na seba

30.9.2024 (SITA.sk) – Futbalisti FC Barcelona zaznamenali v sobotu prvú ligovú prehru v sezóne 2024/2025. Katalánci nestačili v zápase 8. kola španielskej La Ligy na tím Osasuna Pamplona, s ktorou na Štadióne El Sadar prehrali 2:4. Barca aj napriek tomu ostala na pozícii lídra tabuľky. Tréner Hansi Flick, ktorý v lete zasadol na lavičku barcelonského veľkoklubu, bol po súboji mimoriadne sebakritický.

Mladí a menej skúsení hráči

„Ak chcete niekoho obviniť z tejto prehry, obviňte mňa. Ja som zodpovedný za skladbu zostavy,“ povedal Nemec pre denník Mundo Deportivo. Narážal na fakt, že jeho tím nastúpil v základnej zostave s viacerými mladými a menej skúsenými hráčmi ako Pau Cubarsí, Sergi Domínguez, Gerard Martín, Pablo Torre či Pau Víctor.

“Nebol to náš najlepší zápas. Myslím si, že v prvom polčase sme urobili veľa chýb. V závere sme mali v tíme veľa zmien. To mohla byť jedna z príčin, ale myslím si, že to bolo potrebné. Mali sme veľa zápasov a hráči odohrali veľa minút. Mojou povinnosťou je postarať sa o nich. Myslím si, že sme na správnej ceste,“ doplnil Flick, ktorému z dôvodu zranení chýbajú opory ako Ter Stegen, Araujo, Christensen, De Jong, Olmo, Gavi či Fermín Lopez. Barcelonu už v utorok čaká súboj v Lige majstrov proti švajčiarskemu majstrovi Young Boys z Bernu.

Presné zásahy klubu z provincie

„Máme len dva dni na zotavenie a prípravu. Dúfam, že vtedy ukážeme lepšiu tvár,“ uviedol nemecký tréner. Osasuna uspela doma nad favoritom z Barcelony po prvý raz od roku 2012, vďaka čomu poskočila v tabuľke na 6. priečku.

O presné zásahy klubu z provincie Navarra sa postarali dvojgólový Ante Budimir, ktorému strelecky sekundovali spoluhráči Bryan Zaragoza a Abel Bretones. V drese hostí sa presadili Pau Víctor i striedajúci Lamine Yamal.

V sobotu sa zo zisku troch bodov radovali aj futbalisti Realu Sociedad zo San Sebastiánu. Tí si poradili s Valenciou na svojom ihrisku 3:0 . Uspelo aj Getafe, ktoré doma zdolalo Deportivo Alavés 2:0 a v malom madridskom derby medzi Rayom Vallecano a Leganés sa zrodila remíza 1:1.

Viac k témam: La Liga
Zdroj: SITA.sk – FC Barcelona prehrala v Pamplone s Osasunou. Prvú bodovú stratu vzal tréner Flick na seba © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Takto sa ešte zem na Farme netriasla! Lenka a Matúš si vychutnali súkromie plnými dúškami. Súťažiaci dúfali len v jedno

Na Farme sa vzťahy medzi súťažiacimi môžu meniť z minúty na minútu, hlavne pokiaľ ide…

29 minút ago

Sme pripravení pomôcť vybudovať štátny register, hovorí riaditeľ Slovenského registra placentárnych krvotvorných buniek o.z.

Predstavitelia Slovenského registra placentárnych krvotvorných buniek sa ohradili voči negatívnej kampani z posledných dní.

58 minút ago

Zmena hymny je podľa Matovičovho hnutia absurdným krokom. Šimkovičová nerieši závažné problémy, ale zástupné témy

Hnutie o tom informovalo s tým, že slovenská hymna vyjadruje vzťah slovenského národa k histórii,…

58 minút ago

Blahove šance na nadviazanie mierového dialógu s Ruskom boli a sú minimálne, politológ hovorí o pokuse provokovať

Politológ poukázal na to, že podľa dostupných informácií sa Blaha v Rusku nestretol so žiadnym…

58 minút ago