Categories: ŠportVodný slalom

Elišku Mintálovú pred kvalifikáciou kajak krosu bodol čmeliak. Obávala sa alergickej reakcie, ale dopadlo to dobre

2.8.2024 (SITA.sk) – Veľa nechýbalo a slovenská reprezentantka Eliška Mintálová by sa ani nepredstavila v piatkovej popoludňajšej kvalifikácii kajak krosu žien na olympijských hrách v Paríži. Bodol ju čmeliak a obávala sa alergickej reakcie.

“Približne pol hodinu pred štartom sme si s trénerom pozerali trať a zrazu som cítila bolesť na bruchu. Až potom som si všimla čmeliaka. Trošku som sa zľakla, lebo som alergická, a rýchlo sme bežali bodnú ranu zaľadovať a priložiť ocot,” informovala Mintálová.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

Deviata najlepšia kajakárka z Tokia 2020 aj Paríža 2024 mala šťastie, že mala so sebou lieky na alergiu antihistaminiká.

“Dosť výrazne mi zatiahlo krk a na chvíľu som ťažšie počula, no pred samotným štartom to už bolo relatívne v poriadku. Už tá rana ani neboli. Akurát mám ešte trochu zatiahnutý krk,” dodala Mintálová.

V konkurencii 37 žien bola v tzv. časovke kajak krosu najrýchlejšia Francúzka Camille Prigentová (70,33), ktorá o 51 stotín sekundy zdolala doterajšiu suverénku kanoistiky na divokej vode v Paríži, dvojnásobne zlatú Austrálčanku Jessicu Foxovú. Tretia skončila Britka Mallory Franklinová (71,85).

Z dvojice Sloveniek bola lepšia Eliška Mintálová na 20. mieste (75,26). Zuzane Paňkovej patrila tridsiata priečka za 79,36, obe postúpili do sobotnej vyraďovacej časti.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk – Elišku Mintálovú pred kvalifikáciou kajak krosu bodol čmeliak. Obávala sa alergickej reakcie, ale dopadlo to dobre © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Takto sa ešte zem na Farme netriasla! Lenka a Matúš si vychutnali súkromie plnými dúškami. Súťažiaci dúfali len v jedno

Na Farme sa vzťahy medzi súťažiacimi môžu meniť z minúty na minútu, hlavne pokiaľ ide…

19 minút ago

Sme pripravení pomôcť vybudovať štátny register, hovorí riaditeľ Slovenského registra placentárnych krvotvorných buniek o.z.

Predstavitelia Slovenského registra placentárnych krvotvorných buniek sa ohradili voči negatívnej kampani z posledných dní.

47 minút ago

Zmena hymny je podľa Matovičovho hnutia absurdným krokom. Šimkovičová nerieši závažné problémy, ale zástupné témy

Hnutie o tom informovalo s tým, že slovenská hymna vyjadruje vzťah slovenského národa k histórii,…

47 minút ago

Blahove šance na nadviazanie mierového dialógu s Ruskom boli a sú minimálne, politológ hovorí o pokuse provokovať

Politológ poukázal na to, že podľa dostupných informácií sa Blaha v Rusku nestretol so žiadnym…

47 minút ago