Do cestných pretekov v Paríži sa zapojil iba Metelka, paracyklista Kuril nemohol štartovať zo zdravotných dôvodov

Kurilova cesta na paralympiáde v Paríži sa skončila.

6.9.2024 (SITA.sk) – Slovenský paracyklista Patrik Kuril sa zo zdravotných dôvodov nezapojil do piatkových pretekov s hromadným štartom v kategóriách C4-C5 a jeho cesta na paralympiáde v Paríži sa skončila.

Do cestných pretekov v Clichy-sous.Bois, ktoré sa začali o 9.30 h, odštartoval aspoň jeden slovenský reprezentant – Jozef Metelka. Na prvom medzičase mu patrila 22. priečka.

Paťovi bolo ráno zle, šiel na vyšetrenie v dedine a po testoch mu lekári potvrdili COVID. Dnes teda nemôže štartovať,” informoval reprezentačný tréner Branislav Režňák na sociálnych sieťach Slovenského paralympijského výboru.

Štyridsaťštyriročný Kuril je paralympijský šampión v časovke z Tokia 2020. Okrem toho má v paralympijskej zbierke aj bronz z Ria de Janeiro 2016. Na aktuálnych PH v Paríži skončil v časovke na deviatom mieste.

V cestných pretekoch bol v Tokiu siedmy a v Riu de Janeiro štvrtý. Pred poslednými tromi dňami PH 2024 patrila Slovensku v medailovom hodnotení krajín 31. priečka so ziskom troch zlatých a dvoch strieborných medailí.

Viac k témam: Cestná paracyklistika, Paralympijské hry, Paríž
Zdroj: SITA.sk – Do cestných pretekov v Paríži sa zapojil iba Metelka, paracyklista Kuril nemohol štartovať zo zdravotných dôvodov © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.