Bianka Sidová a Alexander Slafkovský sa stali víťazmi ankety Kanoista roka 2022 (foto)

31.1.2023 (Webnoviny.sk) – Ocenenie Kanoista roka 2022 získali Bianka Sidová a Alexander Slafkovský, v porovnaní s vlaňajškom tak má anketa nových víťazov. Pred rokom ceny získali Erik Vlček a Jakub Grigar.

Kanoista Slafkovský ovládol hodnotenie medzi športovcami z divokej vody, kajakárka Sidová uspela medzi športovcami z hladkej vody. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa konalo v utorok popoludní v Bratislave.

Vlaňajšie výsledky slovenských reprezentantov

V najúspešnejšom slovenskom olympijskom športe vodnom slalome aj vlani dosiahli reprezentanti SR pozoruhodné výsledky napriek tomu, že šlo o sezónu po OH.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vyhlásenie ankety Kanoista roka 2022 (fotografie)

V máji zlato na majstrovstvách Európy v Liptovskom Mikuláši získala kajakárka Eliška Mintálová, po nej preteky Svetového pohára v slovinskom Tacene ovládol kanoista Alexander Slafkovský a neskôr pridal individuálne aj tímové striebro na majstrovstvách sveta v nemeckom Augsburgu. Strieborný olympijský medailista z Ria de Janeiro 2016 Matej Beňuš zase obsadil tretiu priečku v celkovom poradí SP.

Vekom ešte juniorka Zuzana Paňková v seniorskom tíme skončila druhá medzi kanoistkami na pretekoch SP vo francúzskom Pau, na MS juniorov a pretekárov do 23 rokov v talianskej Ivrei získala až štyri cenné kovy a stala sa najúspešnejšou účastníčkou podujatia. Eliška Mintálová v Taliansku získala zlato medzi kajakárkami do 23 rokov a Emanuela Luknárová bronz medzi kanoistkami do 23 rokov.

Kvalitné výkony Sidovej

Bianka Sidová v rýchlostnej kanoistike pokračovala aj vlani v kvalitných výkonoch z predchádzajúcich rokov. Na MS juniorov v maďarskom Sezgede bola najúspešnejšou športovkyňou, slovenská kajakárka k zlatu na 1000 m pridala striebro na polovičnej vzdialenosti a v lodi s Rékou Bugárovou brala striebro aj v šprinte na 200 m.

Vlajková loď – mužská “káštvorka” – v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek potvrdila miesto vo svetovej elite štvrtým miestom na MS v kanadskom Halifaxe a striebrom na ME v nemeckom Mníchove. V Nemecku štartoval aj slovenský ženský štvorkajak a vo finále finišoval na piatej priečke.

Do Siene slávy SK uviedli Vojtecha Potočného za vodný slalom, Attilu Szabóa za rýchlostnú kanoistiku a za celoživotný prínos Istvána Székelya a in memoriam Ľubora Štarka.

Viac k témam: Anketa Kanoista roka, Vodný slalom
Zdroj: Webnoviny.sk – Bianka Sidová a Alexander Slafkovský sa stali víťazmi ankety Kanoista roka 2022 (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Dvorský verí, že debut v NHL zažije už v nasledujúcej sezóne

Dvorský začínal sezónu vo Švédsku, ale po nevydarenom úvode v seniorskom tíme Oskarshamn sa presunul…

53 minút ago

Propalestínske protesty na univerzitách naďalej pokračujú, židovskí študenti sa boja vkročiť do budovy (foto)

Študenti aj niektorí zamestnanci požadujú, aby sa univerzity odklonili od spoločností podporujúcich Izrael a vojnu…

2 hodiny ago

Favoritom eurovolieb je podľa politológa PS, má výrazných europoslancov a tlačí do popredia európske témy

Europoslanci za Progresívne Slovensko sú veľmi výrazní a v Európskom parlamente ich vidieť. Viac

3 hodiny ago

Spoločná Európa ťahá našu krajinu nahor spoločensky aj ekonomicky, tvrdí generálny sekretár APZD

Slovensko je priemyselný štát s výrazne otvorenou a proexportne orientovanou ekonomikou. Viac

4 hodiny ago

Slovensko do EÚ jednoznačne patrí a chce byť jej súčasťou aj naďalej, tvrdí budúci prezident Pellegrini (video)

Budúci prezident dodal, že EÚ bola od začiatku koncipovaná ako projekt suverénnych štátov, ktoré sa…

4 hodiny ago