in ,

Bamidele hetrikom zariadil výhru Trnavy v 2. kvalifikačnom kole EKL, Ružomberok hladko podľahol Rige

21.7.2022 (Webnoviny.sk) – Vo štvrtok boli v akcii zvyšní dvaja slovenskí zástupcovia v 2. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy 2022/2023.

FC Spartak Trnava nasadený priamo do tejto fázy súťaže využil domáce prostredie a zdolal waleský Newtown AFC 4:1 najmä vďaka hetriku Yusufa Bamideleho v prvom polčase.

Ruža nezvládla záver polčasu

Úradujúci slovenský vicemajster MFK Ružomberok v úvodnom domácom dueli podľahol lotyšskému FC Riga 0:3 a pred budúcotýždňovou odvetou je v náročnej situácii.

Ružomberčania nezvládli záver prvého polčasu, keď v 43. minúte poslal hostí do vedenia Argentínčan Marcelo Torres a už o dve minúty neskôr pridal druhý gól Rigy Fín Mikael Soisalo.

Krátko po zmene strán, v 50. minúte, zvýšil náskok aktuálne tretieho tímu najvyššej lotyšskej súťaže na 3:0 ďalší legionár Douglas Aurélio z Brazílie.

Odveta je na programe vo štvrtok 28. júla (19.00 h) v hlavnom meste Lotyšska. Ak v nej “Ruža” zvráti stav dvojzápasu, v 3. kvalifikačnom kole EKL si zahrá proti portugalskému Gil Vicente.

Výhru Trnavy spečatil Iván

Trnavčanov poslal do vedenia v 17. minúte presnou hlavičkou Nigérijčan Yusuf Bamidele. Tretie mužstvo najvyššej waleskej súťaže z minulej sezóny vyrovnalo stav v 23. minúte zásluhou Angličana Henryho Cowansa.

Bamidele však v závere prvého polčasu zavŕšil hetrik gólmi zo 41. a 44. minúty a domáci viedli 3:1. V 76. minúte strelil štvrtý gól domácich Alex Iván.

Odveta je naplánovaná na 28. júla vo Walese (19.00 h). Ak Spartak postúpi cez Newtown, v 3. kvalifikačnom kole (4. a 11.8.) vyzve poľský Raków Čenstochová alebo kazašský FC Astana.

Bamidele, Adamec a Dobiáš

“Mohli sme zvíťaziť aj vyšším rozdielom, ale je to dobrý výsledok do odvety. Pred odchodom z kabíny som hráčom hovoril, aby si zápas užili. Bol to náš prvý pohárový zápas v sezóne a bol na nás trochu vyvíjaný tlak, lebo sme favorit, ale myslím si, že chalani si to celých 90 minút užívali a bavili sa futbalom. Verím, že aj ľuďom sa to páčilo. Kvalitatívne sme o niečo lepšie mužstvo, ale nemôžeme nič podceniť. Potrebujeme ísť koncentrovaní aj do odvety, aby sme postúpili,” zhodnotil duel pre RTVS tréner Spartaka Michal Gašparík.

Dvadsaťjedenročný Bamidele sa stal tretím hráčom v histórii Spartaka Trnava s troma gólmi v zápase európskej pohárovej súťaže.

Pred ním to dokázali len klubové legendy Jozef Adamec a Karol Dobiáš, obaja v Európskom pohári majstrov 1968/1969. Bamidele potreboval na hetrik 27 minút, rýchlejšie ho zaznamenal iba Adamec (22 minút).

DAC vyhral na Faerských ostrovoch

FC 1904 DAC Dunajská Streda v utorok triumfoval na pôde tímu Víkingur Göta z Faerských ostrovov 2:0 a odvetu odohrá tiež 28. júla doma (21.00 h).

Ak Dunajskostredčania zvládnu druhý súboj proti ostrovnému súperovi, v ďalšej časti na nich čaká gruzínsky tím Saburtalo Tbilisi alebo rumunský klub FCSB (Steaua Bukurešť).

Tbilisi zvíťazilo v prvom dueli 1:0. Všetky slovenské kluby by v prípade účasti v 3. kvalifikačnom kole EKL začínali doma a odvetu by absolvovali u súperov.

Viac k témam: Európska konferenčná liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Bamidele hetrikom zariadil výhru Trnavy v 2. kvalifikačnom kole EKL, Ružomberok hladko podľahol Rige © SITA Všetky práva vyhradené.

Aká bude úloha Jaroslava Haláka v tíme New York Rangers? Zámorský expert v tom má jasno

Lietate s dronom? Vojaci a vojenská polícia vám ho budú môcť zostreliť