Obalím ich, vysmažím ako rezne a je to obrovská DELIKATESA: Nikto mi nechcel veriť, že v nich nie je ani gram mäsa

Postup:

  1. Príprava patizónov: Dôkladne umyte patizóny. Ak sú staršie, ošúpte ich a nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm. Veľké semená odstráňte. Plátky posoľte a nechajte odstáť 15 minút, aby pustili vodu. Potom patizóny osušte papierovou utierkou.
  2. Dochutenie: Každý plátok patizónu posypte mletým čiernym korením a granulovaným cesnakom, aby získali výraznejšiu chuť.
  3. Príprava na obaľovanie: V miske si rozšľahajte vajcia. Na jeden tanier pripravte hladkú múku a na druhý strúhanku.
  4. Obaľovanie: Plátky patizónu obaľujte najskôr v múke, potom ich namočte do vajca a nakoniec obaľte v strúhanke. Dôkladne ich pritlačte, aby obal držal.
  5. Smaženie: Na panvici rozohrejte olej alebo prepustené maslo. Obalené plátky patizónu vyprážajte na strednom ohni z oboch strán dozlatista. Keď sú hotové, preložte ich na papierovú utierku, ktorá odsaje prebytočný olej.

Záver
Tento recept na obalované patizóny je skutočnou pochúťkou. Ich krehká kôrka a šťavnaté vnútro vás prekvapia a môžete si byť istí, že ani mäsožravci nebudú protestovať. Patizóny v tejto podobe sú výbornou voľbou na ľahký obed, večeru alebo ako originálne pohostenie pre hostí.

Zdroj: www.humencan.sk

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.