Neodolateľné koláčiky za pár minút – žiadne kysnutie!

Zdroj: humencan.sk

Zdroj: humencan.sk

Zdroj: humencan.sk
Zdroj: humencan.sk

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia. Keď kvások vybehne, pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Z cesta hneď tvarujeme malé koláčiky. Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajíčkom s kvapkou mlieka a pečieme ich v predhriatej rúre na 200°C približne 20 minút, alebo kým nebudú jemne zlatisté.
  2. Keď sú koláčiky upečené, môžeme ich naplniť tvarohovou plnkou alebo lekvárom. Na tvarohovú plnku potrebujeme tvaroh v kocke, vajíčko, vanilkový cukor, citrónovú kôru, hrozienka namočené v rume a zemiakový škrob. Všetko spolu premiešame a použijeme ako plnku do koláčikov.
  3. Ak chcete, aby boli koláčiky ešte chutnejšie, potrite ich rozpusteným maslom s rumom hneď po vytiahnutí z rúry. Na vrch môžete pridať drobenku, ktorú pripravíte zmiešaním masla, polohrubej múky a práškového cukru – všetko podľa chuti.

foto: humencan.sk

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.